Cel mai probabil ai avut parte de gustarea asta bizara in copilarie: budinca de macaroane cu branza sarata, dar care se serveau presarate cu zahar. Desi era un preparat sarat, era considerat desert. Iata cum o prepari, cu mai multe optiuni, in functie de gust.

Ingrediente

400 g paste 100 g telemea/200 g branza de vaci 2 oua 100 ml lapte esenta vanilie 1 lingura unt 3 linguri zahar
Mod de preparare:
  1. Fierbe pastele pentru 5 minute cu un praf de sare, apoi strecoara-le.
  2. Combina laptele cu untul topit, ouale batute, esenta de vanilie si zaharul. Adauga branza telemea/branza de vaci.
  3. Pune macaroanele intr-o tava termorezistenta, toarna amestecul de lapte peste si da tava la cuptor pentru 25-30 de minute, la 170 grade.
  4. Serveste budinca de macaroane cu branza cu zahar presarat deasupra.

Sfat util:

✽ In functie de gust, poti combina macaroanele cu branza telemea, daca preferi budinca de macaroane sarat-dulce, sau cu branza de vaci, daca preferi un gust mai neutru.

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de orez

Budinca cu branza de vaci