Iti place leurda, dar nu stii exact cum sa o gatesti? Ei bine, iata o idee mai putin conventionala: prepara niste briose englezesti cu ea.

Leurda, numit usturoi salbatic atat la noi, cat si in bucataria britanica, e folosita uneori chiar pentru a inlocui usturoiul verde in unele retete.

Ingrediente

500 g faina 120 g unt 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 150 g cascaval ras 80 g leurda 250 ml lapte 2 oua sare piper
Mod de preparare:
  1. Amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Incorporeaza untul rece in faina, cu degetele, pana cand compozitia capata aspect de firimituri.
  2. Adauga cascavalul si leurda tocata marunt (fara codite). Separat, bate ouale cu laptele, sare si piper.
  3. Formeaza o gaura in centrul vasului cu faina si toarna ingredientele lichide treptat (pastreaza 1-2 linguri de lapte cu ou, pentru uns).
  4. Presara bine cu faina blatul de lucru si intinde aluatul intr-o foaie groasa, de cca 2-3 cm. Decupeaza cercuri cu o forma de prajituri si da-le deoparte. Regrupeaza aluatul ramas pe margini, intinde-l iar si decupeaza-l, repetand procedeul pana cand termini aluatul.
  5. Pune briosele in tava tapetata cu foaie de copt, unge-le cu laptele pastrat, presara putin cascaval ras deasupra fiecareia si da-le la cuptor pentru 15-18 minute la 200 grade, sau pana se rumenesc.
  6. Serveste briosele englezesti cu leurda ca o gustare aperitiv sau la micul dejun, unse cu unt.

S-ar putea sa-ti placa si:

Briose cu spanac si branza

Bors cu leurda

Chifle umplute cu spanac