Sunt pline de fructe si tare versatile. Poti servi briosele cu afine dimineata la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea, le poti servi ca o gustare la petreceri sau ca desert, dupa masa.

Ingrediente

250 g faina 150 g zahar un praf sare 1/2 lingurita praf de copt 3 ulei 1 ou 120 ml lapte 1/2 lingura otet esenta de vanilie 200 g afine
Mod de preparare:
  1. Amesteca laptele cu otetul si lasa-l deoparte pentru 5 minute. In rastimp, amesteca ingredientele uscate (faina, zaharul, sarea, praful de copt) cu afinele.
  2. Separat, bate oul si amesteca-l cu laptele, esenta de vanilie si uleiul.
  3. Folosind o spatula, incorporeaza ingredientele lichide in cele uscate. Cand ai omogenizat compozitia, opreste-te din amestecat.
  4. Toarna aluatul intr-o tava de briose pe care, fie ai uns-o cu ulei, fie ai tapetat-o cu hartii de briose. Portioneaza aluatul incat aluatul sa aiba 3/4 din inaltimea formei. Da briosele la cuptor 25-30 de minute, intai la foc mediu, pentru 8-10 minute, apoi da focul mic.

Sfat util:

✽ Poti folosi afine congelate in locul celor proaspete, insa e foarte important sa le dezgheti si sa le scurgi bine inainte de a le folosi. Ca alternativa, mai poti folosi afine sau afine de padure, din compot.

Cupcakes de vanilie

Briose cu struguri

Briose intoarse cu ananas