Borsul de fasole pastai are un gust unic si ne face sa ne gandim la copilarie. Uite cat de simplu se prepara.

Ingrediente

300 g fasole verde un morcov un ardei gras rosu o ceapa veche 1/2 l bors o legatura patrunjel o lingura ulei o lingura bulion sare
Mod de preparare:

1. Ceapa, morcovul taiat cuburi si ardeiul taiat cat mai mic se pun la calit in ulei in oala de fiert.
2. Se adauga fasolea taiata in doua-trei si se acopera cu apa. Se lasa la fiert.
3. Dupa ce fasolea a fiert, se pune bulionul desfacut cu puţina apa. Se lasa 2 minute la fiert.
4. Se toarna si borsul fiert separat, se potriveste de sare si se lasa inca 10 minute la fiert. Se aduce la masa cu patrunjel.

Bunica te sfatuieste!

1 Pastaile de fasole se pun la fiert cand apa incepe sa clocoteasca si se lasa pe foc maximum 15 minute, sa isi pastreze textura frageda.
2Pune si cateva rosii bine coapte, decojite si taiate cubulețe, dupa ce a fiert fasolea. Borsul va avea un gust mai bogat.
3Potriveste borsul cu oțet, dupa rețeta ardeleneasca, daca vrei sa fie mai acru, sau adauga zeama de lamaie, dupa ce s-a racit. Borsul de pastai se serveste cald sau rece, cu iaurt gras sau cu smantana, pentru un gust mai deosebit.