O reteta care are ca ingredient principal cartoful. Un gust fin si delicat pe care il obtii cu destul de putine ingrediente.

Ingrediente

un kg cartofi 40 g unt 3-4 linguri lapte

Ingrediente pentru aluat

250 ml apa 60 g unt 3 oua 125 g faina un praf sare

Ingrediente pentru prajit

2-3 oua pesmet fin un litru ulei
Mod de preparare:
  1. Se face un piure de cartofi, cu foarte putin lapte si unt, si se usuca pe foc amestecand continuu, pana cand se obtine un piure cat mai uscat, si nu cremos.
  2. Pentru aluat, se fierbe apa cu untul si, dupa ce apa da în clocot, se trage deoparte, se pune faina dintr-o data si se amesteca energic. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga ouale si sarea, amestecand energic.
  3. Piureul de cartofi si aluatul se amesteca bine, bine si, cu palmele umezite, se formeaza mici bile care se trec prin ou batut si pesmet.
  4. Se pun la prajit în baie de ulei, cate 10 bile nu mai mult, si se scot pe servete de hartie.
din aceeasi categorie