De când am descoperit prima reţetă de banana bread am repetat-o de zeci de ori. Așa iese cea mai bună rețetă de babana bread, fără să fie înecăcioasă. Este extrem de gustoasă și se face în doar câteva minute.

 

3 banane coapte 115 g de unt,  la temperatura camerei 170 g zahăr alb (sau folositi o cană mica de miere) 2 ouă, la temperatura camerei 225 g de făină 1 lingură praf de copt ½ linguriță de sare vanilie o ceașă de nuci prăjite și sfărâmate ½ ceașca de stafide
Mod de preparare:
  1.  Încinge cuptorul la 190 de grade Celsius. Unge o formă de chec cu unt şi tapeteaz-o cu făină.
  2. Pune într-un castron untul tăiat cubulețe și zahărul și amestecă bine cu mixerul la viteză medie.
  3. Într-un alt bol pune cele trei banane coapte și pisează-le bine cu o furculiță până obții o pasta. Aceasta se răstoarnă peste untul mixat. Se adaugă cele două ouă și se mixează până se omogenizează.
  4. Într-un alt castron se combină toate ingredientele uscate, mai puțin nucile și stafidele. Se amestecă și apoi se toarnă peste compoziția lichidă. Se amestecă bine cu mixerul până se omogenizează. Apoi se adaugă vanilia, stafidele și nucile și se amestecă ușor cu o spatula de jos în sus. Compoziția se toarnă în tava tapetată și se lasă la cuptor 50-60 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.