Aspicul de fructe rosii este un desert foarte bun pentru vara. Se face repede, e racoros si contine putin zahar. Incearca si tu aceasta reteta simpla!

Ingrediente

10 capsuni 4 linguri mure 4 linguri afine un grepfrut rosu 60 g zahar o pastaie vanilie 4 foi gelatina
Mod de preparare:
  1. Foile de gelatina se pun in apa rece sa se inmoaie. Intre timp, 100 ml apa, zaharul si pastaia de vanilie se pun pe foc.
  2. Se lasa siropul 2 minute pe foc, se scoate pastaia si se adauga gelatina scursa de apa in exces. Se amesteca pentru a se topi și se adauga sucul de grepfrut.
  3. Capsunile se spala si se taie in patru, repartizandu-le in forme individuale. Se adauga murele si afinele.
  4. Se toarna sucul, se acopera formele cu folie de aluminiu si se dau la frigider pentru 6 ore.

Bunica te sfatuieste

  • Dupa ce s-a inchegat gelatina, pune bolurile intr-un vas cu apa calda, sa se desprinda ușor aspicul.
  • Inlocuiește apa cu ceai rece din fructe de padure sau compot din fructe roșii, precum zmeura, capșune sau coacaze. Aspicul va capata o aroma deosebita.
  • Servește deliciosul aspic rece, ornat cu frișca sau impreuna cu o cupa de inghețata.