O reteta de ardei umpluti asa cum o stiti, numai ca putin diferita. Integritatea ardeilor nu mai este esentiala in aceasta reteta, caci ei nu raman intregi, insa gustul este acelasi, poate chiar mai bun.

Ingrediente

un kg ardei de culori diferite 600 g carne tocata 6 linguri orez o ceapa uscata 2 legaturi ceapa verde o legatura patrunjel 100 g cascaval 2 linguri ulei sare piper
Mod de preparare:
  1. Ceapa maruntita se pune la calit in ulei si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul.
  2. Se lasa 2 minute, amestecand mereu, se trage de pe foc si se amesteca apoi cu carnea tocata. Se potriveste de sare, piper si se adauga patrunjel tocat.
  3. Ardeii se taie in doua, se curata de filamentele albe si de seminte, dar se pastreaza codita. Se umplu si se asaza intr-o tava de cuptor.
  4. Se toarna apa, se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa 30 de minute la cuptor. Se scoate folia, se presara cascavalul si se mai lasa 5 minute la cuptor.