Sirop de vişine nefiert

Un sirop de vişine foarte bun, care nu necesită fierbere, deci se face foarte uşor. Iată reţeta. 1. Fructele uşor zdrobite se pun într-un borcan mare de 5 litri. Se presară cu sarea de lămâie şi se toarnă un litru de apă rece. Se amestecă şi se lasă aşa până a doua zi. 2. A […]

Supă de sfeclă

Supa de sfeclă este o reţetă inedită pe care trebuie să o încerci. Iată cât de uşor se face. 1. Se taie sfecla şi se mixează cu smântâna. 2. Se adaugă usturoiul şi sucul de lămâie, sare şi piper. 3. Se adaugă puţin coriandru sau pătrunjel tocat şi se dă la rece pentru 90 de […]

Supă de castravete

O supă de castravete uşoară, răcoroasă şi potrivită pentru diete. Uite cât de simplă e reţeta! 1. Castravetele se taie rondele care se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să elibereze sucul. 2. Apoi, se opresc câteva rondele pentru servit, iar restul se taie mai mic şi se pune în cuva robotului. […]

Baba ganoush

Baba ganoush este o reţetă orientală cu vinete, susan şi usturoi, foarte bună ca aperitiv. Iată cum se face. 1. În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute […]

Salată cu ton

Salata cu ton este cina ideală, uşoară şi uşor de preparat. Fă şi tu o salată cu ton după această reţetă simplă! 1. Ouăle se pun la fiert şi se lasă cât să fie tari. 2. Tonul se scurge foarte bine de sucul în care a stat conservat. 3. Salata se spală, se taie şi […]

Supă-cremă de praz

Ceapa oltenească, prazul, are încă multe taine de preparare. Iată câteva reţete care nu vă vor dezamăgi. Cum se prepară supa-cremă de praz: 1. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pun prazul tăiat rondele şi ceapa tăiată peştişori. Se amestecă şi se lasă 10 minute să se înmoaie. 2. Se adaugă […]

Fructe de mare cu broccoli

► Păstăile se curăţă. Se spală broccoli, se taie bucheţele şi se opăresc timp de 3-5 minute în apă fiartă, cu sare. Se pregătesc fructele de mare. ► Ingredientele pentru supă se pun într-o oală şi se presară maghiranul, se dă în fiert şi se asezonează cu sare şi piper. Fructele de mare se cufundă […]

Reţetă: Supă de busuioc şi broccoli

► Ceapa şi usturoiul se călesc în uleiul încins, se pun bucheţelele de broccoli şi zeama de supă. Se lasă să fiarbă cca 20 de minute. Spre sfârşit se pun şi frunzele de busuioc (se păstrează câteva pentru decor) şi se amestecă. ► Se încorporează smântâna, se mai lasă puţin pe foc, se asezonează cu […]

Salată capri

Salata este una dintre cele mai sănătoase aperitive, recomandate în orice moment al zilei. Dimineaţa, la prânz sau seara, salata capri este o gustare uşoară şi săţioasă, dar mai ales foarte gustoasă. Află mai jos cât de uşor se prepară. Mod de preparare: Aprinde cuptorul ca să fie încins. Într-o tigaie, pune oţetul cu zahărul […]

Rulouri de peşte cu legume

Este cunoscut faptul că peştele este foarte sănătos, fiind, de altfel, şi cel mai recomandat aliment. Îţi propunem aşadar delicioasele rulouri de peşte cu legume, pe care le poţi prepara oricând, chiar şi în timpul posturilor. Mod de preparare: Căleşte legumele în unt după ce le-ai tocat mărunt – poţi rade morcovul şi ţelina.  Separat, […]