Frișcă de cocos

Iubitori de cocos, avem ceva bun și extrem de ușor pentru voi. Învățați să faceți alături de noi o frișcă din lapte de cocos incredibilă! În primul rând, este foarte important să lăsați la frigider cele două conserve de de lapte de cocos (pe care acum le puteți găsi la orice supermarket, din fericire) între […]

Prăjiturele japoneze cu fasole

Învață să prepari chiar tu daifuku mochi, niște prăjiturele cu pastă de fasole roșie din Japonia care sunt surprinzătoare și delicioase. Mod de preparare: Amestecă făina de orez cu zahărul, sarea, apa și oțetul de orez într-un castron ceramic. Bate bine cu telul amestecul și adaugă colorantul alimentar până obții o pastă roz. Dă la […]

Usturoi copt

Dacă aveai impresia că usturoiul este prea iute pentru tine, sau dacă aroma puternică nu te atrage și vrei să poți săruta pe cineva măcar a doua zi după o masă cu usturoi, încearcă varianta coaptă. Mod de preparare: Usturoiul copt are o altă compoziție chimică decât cel crud și nu numai aroma este mai […]

Trufe de ciocolată neagră cu avocado

Învaţă să prepari chiar tu nişte trufe de ciocolată neagră cu un ingredient surpriză, care le va face mai sănătoase şi dietetice: avocado. Mod de preparare: Amestecă ciocolata, esenţa de vanilie şi un praf de sare într-o cratiţă pusă pe bain marie şi amestecă încet, până la topirea completă. Pasează fructul de avocado cu furculiţa […]

Coliva tradiţională

Nu trebuie să faci colivă doar pentru un parastas. Coliva tradiţională este un desert gustos, de post, care poate face deliciul oricui iubeşte cerealele şi nucile. Mod de preparare: Se spală arpacaşul şi se pune în apă rece la fiert (faţă de orez, pentru colivă ai nevoie de trei ori şi jumătate mai multă apă […]

Pâine de casă

Pâinea de casă nu se compară cu nicio pâine de la magazin. O rețetă ieftină, simplă și delicioasă.  1. Se face o maia din apă, drojdie, 3 linguri de făină, sare şi zahăr şi se lasă la dospit până îşi dublează volumul. 2. Se cerne făina şi se face un loc în mijlocul ei în care se pune maiaua. Se […]

Batoane energizante din doar trei ingrediente

Nu ai nevoie de substanţe chimice, sau de dulciuri procesate, pline de zahăr şi de arome artificiale ca să ai mai multă energie. Iată o reţetă simplă şi rapidă, cu doar trei ingrediente, de batoane energizante naturale. Mod de preparare: Amestecă într-un blender curmalele curăţate de sâmburi. La început, ele se vor desface în bucăţele […]

Supă de banane cu tapioca

Învaţă să faci un desert inedit şi exotic, cu banane, lapte de cocos şi tapioca. Seamănă cu un orez cu lapte mai aromat şi cei mici vor rămâne fani pe viaţă ai supei de banane cu tapioca şi cocos. Mod de preparare: Pune la fiert 2 ceşti şi jumătate de apă şi amestecă perlele de […]

Gogoşi mănăstireşti

 Gogoşi mănăstireşti foarte bune după o reţetă românească autentică. 1. Din cantitatea de făină se lasă deopar­te circa o cană, iar restul se cerne într-un vas. Zahărul se dizolvă în apă minerală, iar drojdia cu 2 linguri de apă călduţă. Se toarnă apoi ambele lichide peste făină. 2. Se adaugă margarina caldă, restul făinii oprite […]

Bomboane sanatoase

Învaţă să prepari nişte bomboane sănătoase făcute în casă, după o reţetă super rapidă. Pune alunele de pădure într-un blender şi pulsează până obţii o făină de alune. Topeşte ciocolata şi adaugă pasta peste făina de alune. Adaugă uleiul de cocos, nuca de cocos şi mierea sau alt sirop natural, neprocesat. Amestecă totul bine, până […]