Când vine vorba de cămara gospodinelor, aceasta ascunde mici secrete ale roadelor pregătite pentru conservare, de-a lungul anului. Atenția pe care o acordă fiecărui raft, reflectă grija și interesul acestora ca totul să se păstreze cât mai mult timp, în cele mai sigure condiții. Cămara este oglinda gospodinelor reflectând munca asiduă a acestora și bogăția roadelor pregătite pentru cei dragi.

Printre rafturile cămării se ascund zeci de rețete păstrate de gospodine, de la mame, bunici, dar și acele noi rețete pe care le încearcă cu cel mai mare interes. Borcane pline cu bunătăți dulci și sărate, sticle cu vin și băuturi alcoolice, toate sunt conservate cu atenție pe rafturile gospodinelor.

Astfel, curioși fiind, am intrat în cămara acestora și am încercat să deslușim secretele ascunse și care sunt cele mai bune condiții de păstrare a preparatelor conservate. Așadar, vă lăsăm o listă cu cele mai importante detalii de care e necesar să se țină cont pentru o cămară de invidiat.

  1. Înlocuiește pungile cu borcane

Fiecare dintre noi avem pungi pe care le folosim pentru depozitarea diferitelor produse sau utilizăm chiar ambalajele alimentelor care, adesea, sunt fragile și se rup. Sfatul este să renunțați la acestea și să le înlocuiți cu borcane potrivite pentru fiecare produs, astfel încât să ofere acestora siguranța de păstrare. Dacă fiecare borcan este curățat și uscat corespunzător înainte de folosire, acesta contribuie la o mai bună păstrare a alimentelor.

  1. Alege borcane potrivite pentru rafturile tale

Este important ca fiecare borcan să-și găsească locul printre rafturile cămării și totodată să servească scopului pentru care a fost achiziționat. Astfel, nu toate borcanele trebuie să fie identice, ci este indicat să se potrivească pe rafturile cămării tale, să se închidă perfect și să conserve preparatele cât mai mult timp.

  1. Folosește etichetă pentru borcane

O bună organizare presupune notarea bunătăților astfel încât să-ți fie mai ușor să le găsești când cei dragi se așază la masă. În plus, poți nota inclusiv data în care ai depozitat alimentele în borcan sau preparatul a fost conservat, precum și tipul preparatelor sau micile detalii care fac diferența. Este recomandat să notezi incluziv rețeta, ca să poți face diferența atunci când din exterior totul pare identic.

  1. Schimbă frecvent capacele

Regula capacelor este simplă, ele sunt destinate consumului de unică folosință. Astfel este recomandat ca odată ce folosim capacul pentru conservarea unui preparat și-l consumăm, acesta trebuie schimbate. Dacă sunt utilizate de mai multe ori, îți pierd cea mai importantă proprietate și anume cea de a păstra alimentele în condiții optime.

Acum că am vizitat cămările gospodinelor și am notat cele mai importante reguli pentru o cămară de invidiat, pasul următor este să le punem în practică. Dacă îți dorești o cămară organizată, cu rafturi pline și aranjate, începe prin a cumpăra borcane potrivite nevoilor tale. Pe acestea le poți comanda de pe site-ul borcane.ro unde găsești o gamă variată de borcane, sticle și produse auxiliare.

Sursa foto: borcane.ro