Învaţă să prepari în casă celebrul condiment şi bază pentru mâncăruri din legume sănătoase şi câtă sare vrei tu, fără monoglutamat de sodiu şi alte chimicale. Vezi cum se face vegeta în casă.

Mod de preparare:

Ia legumele şi curăţă cojile de care nu ai nevoie şi cotoarele, seminţele, etc.

Încinge cuptorul la 100 de grade (foc minim).

Pregăteşte o tavă mare şi tapetează cu hârtie de copt.

Între timp, rade legumele pe răzătoare sau foloseşte un dispozitiv de curăţat legume (peeler) pentru a face totul fâşii lungi şi subţiri.

Se pun legumele în tavă şi se presară puţină sare peste ele. Se dau la cuptor circa 4 ore, sau cât este necesar pentru ca legumele să piardă absolut toată apa, fără să se ardă.

Se dau prin râşniţa de cafea, în blender sau robot de bucătărie, se mai amestecă cu sare, dacă este nevoie, după gust.

Se pune pudra de legume în borcane închise ermetic şi se păstrează în cămară sau dulapul de bucătărie.