Un desert rapid, sănătos, energizant și sățios, pentru  cei mici și pentru cei mari deopotrivă. O gustare între mese la muncă, în pauza dintre orele de la școală, în drumeții. Din numai 4 ingrediente.

Amestecă untul de arahide cu zahărul și vanilia și dă-l puțin la congelator să se întărească. Între timp, topește ciocolata la bain marie sau în cuptorul cu microunde. Apoi unge fiecare biscuite pe o singură parte, cu ajutorul unei pensule de patiserie. Pune cam 2 lingurițe de unt de arahide pe biscuite, deasupra ciocolatei, și uniformizează. Dă biscuiții la congelator câteva minute, pentru ca stratul de unt de arahide să se mai întărească un pic. Dacă e nevoie, mai încălzește ciocolata un pic. Scoate biscuiții din congelator, pune o hârtie pergament pe masă. Înmoaie fiecare biscuite în parte în sosul de ciocolată, până se acoperă complet. Scoate pe hârtia pergament și lasă să se așeze ciocolata. Se țin la frigider și se servesc reci.

 

Foto: baton ciocolată unt de arahide / shuterstock