1. Se freacă untul cu zahărul, până când se formează o spumă. Se adaugă oul, sarea, bicarbonatul dizolvat în lapte şi se amestecă bine. Se înglobează apoi în acest amestec făina şi se frământă un aluat consistent. Se dă coca la frigider aproximativ 40 de minute, apoi se întinde o foaie subţire de patru-cinci milimetri.
  2. În cuptorul încins, se aşază foaia de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se lasă la copt pentru aproximativ 25-30 de minute.
  3. Se bat gălbenuşurile cu un praf de sare. Se fierbe laptele cu zahărul şi batonul de vanilie, se lasă să se răcească puţin, apoi se toarnă peste gălbenuşuri, amestecând continuu, până când compoziţia se omogenizează.
  4. Amestecul astfel obţinut se fierbe la bain-marie până când începe să se îngroaşe. Se ia vasul de pe foc şi se mai amestecă compoziţia timp de 15 minute. La final, se adaugă untul, amestecând până se obţine o cremă omogenă.
  5. Se bate frişca şi se dă la rece. Se decojesc bananele şi se taie rondele.
  6. Peste blat se întinde un start de cremă de vanilie, se adaugă bananele mărunţite şi se completează cu crema rămasă. Se ornează prăjitura cu frişcă, scortişoară şi frunze de mentă.