Prăjitură cu cireșe intr-o formă foarte aspectuoasă de trandafir. Rețeta e mai simplă decât pare. 

1. Pentru aluat, se încălzeşte laptele şi apoi se dizolvă în el drojdia, se adaugă o lingură cu zahăr şi 2 linguri de făină. Se lasă 10 minute aşa.

2. Restul făinii se pune într-un lighean, se face un gol la mijloc, se pune maiaua, un praf de sare şi se începe amestecarea turnând untul topit și adăugând zahărul. Când aluatul se dezlipeşte de pereţii vasului se acoperă cu un prosop şi se lasă la crescut timp de o oră.

3. Între timp se pregăteşte umplutura pentru care cireşele curăţate de sâmburi se pun la fiert cu zahărul şi apa. Se lasă 15-20 de minute la fiert.

4. Aluatul crescut se împarte în fâşii late de o palmă care se ung cu cireşele fierte, se rulează şi se aşază în tavă. Se procedează similar cu restul fâşiilor de aluat. Se coace 30 de minute şi se lasă să se răcească în tavă, apoi prăjitura cu cireșe se poate servi.