1. Se separă fructele din compot şi se stropesc cu zeama de lămâie. Gelatina se pune la înmuiat în sucul din compot circa 10 minute. Se toarnă gelatina peste fructele din compot şi se amestecă la cald în jur de 2 minute. Se lasă la răcit.

2. Se bate smântâna cu zahărul până ce se obţine frişcă. Se amestecă apoi cu gelatina cu fructe (răcită) până ce se obţine o cremă. Această cremă se întinde uniform pe blatul de pandişpan şi se dă la rece.

3. Se spală căpşunile şi se lasă la scurs. Se pasează cu ajutorul unei furculiţe până ce se obţine un piure, apoi se amestecă cu zahărul şi cu brânza mascarpone.

4. Smântâna se bate cu zahărul vanilat, cu zeama de lămâie şi cu întăritorul de frişcă. Frişca obţinută se amestecă uşor cu crema de mascarpone şi căpşuni, până ce se omogeni­zează.

5. Se scoate blatul cu crema de gelatină din frigider. Peste stratul de cremă de gelatină se pune, într-un strat uniform, a doua cremă. Se mai lasă o oră la frigider, se ornează cu fructe, iar deasupra se presară fistic mărunţit.