O prăjitură cu sirop de cacao foarte gustoasă şi uşor de făcut. Iată o reţetă simplă.

1.   Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, după care se mixează şi cu zahăr. Se amestecă gălbenuşurile cu ulei şi se pun peste albuşuri.

2.   Se încorporează mai apoi şi laptele, făina şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Se amestecă ușor compoziţia, de jos în sus.

3.   Se tapetează o tavă cu margarină şi făină şi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

4.   Când e gata, se lasă să se răcească apoi se taie.

5. Între timp, se pregăteşte siropul. Se pun la fiert apa cu zahărul, cu untul şi cu cacaua. Se lasă să fiarbă, după care se ia de pe foc şi se adaugă esenţa de rom. După ce s-a răcit, se toarnă peste bucăţile de prăjitură care apoi se dau prin nuca de cocos.