Una dintre cele mai gustoase, iubite și versatile feluri de mâncare – pizza. Mai multe chipuri, nenumărate gusturi, același nume – pizza. Dacă nu ai făcut până acum pizza la cornet deoarece credeai că e complicat, îță spunem noi că nu este! Să facem împreună: 

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

Pentru aluat, amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină. Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra şi lasă la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat. Când a crescut, aluatul se întinde într-o foaie subţire rotundă (ca pentru o pizza obișnuită) și se taie în părți egale, exact cum ai tăia felii de pizza triunghiulare.

Poți înveli aluatul ca pe un cornet pe orice forme conice pe care le aveți în casă, unse în prealabil cu puțin ulei ca să nu se lipească. Sau poți împături folie de aluminiu sub formă conică (așa, ca pentru cornetele de semințe de pe timpuri)

Pune o hârtie de copt pe o tavă, pune conurile cu gura în jos și dă-le la cuptor circa 7 minute – cât să se întărească și să se rumenească un pic.

După ce le-ai scos, folosește-ți imaginați și umple-le cu ce topping-uri dorești,. Asta începând și terminând neapărat cu cel de cașcaval/parmezan pentru a nu permite compoziției să curgă din cornet, în vreme ce ketchup-ul trebuie să ungă pereții conului ca să nu fie uscat la final.

Apoi pune-le în formele speciale pentru pizza la cornet (da, am verificat și se găsesc și la noi pe diferite magazine on-line). Sau (dacă ai curaj, eu nu am încercat varianta aceasta, recunosc) le poți sprjini în spațiile grilajului aragazului.

Vei adapta cantitățile umpluturii în funcție de capacitatea cornetelor tale. Dă la cuptor la treaptă medie spre mare timp de 4-5 minute până se topește și rumenește stratul de deasupra.

Foto: 123rf.com