Unul dintre cele mai rapide, ieftine și gustoase deserturi pe care le poți face, din numai 2 ingrediente. Îți place ciocolata? Ai mânca-o oricând, oriunde și în orice combinație posibilă? Ai momente în care ai mânca ceva dulce făcut de mâinile tale dar pur și simplu nu ai timpul necesar preparării unui desert de la zero? Dacă ai răspuns cu DA întrebărilor acestea, înseamnă că o să adori desertul de mai jos. E atât de ușor că îl poate face și un copil.

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare (200 de grade Celsius). Tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Pune tableta de ciocolată în mijlocul aluatului și taie marginile exterioare în fâșii oblice de dimensiuni egale. ADu spre mijloc în formă de împletitură (spic) fâșiile, îmbrăcând ciocolata.

Nu o să ai nevoie de tot aluatul. Unde se termină tableta de ciocolată, taie-i o margine de 2-3 cm pe cu care îmbraci/împăturești capătul foietajului. Bate ouăle și cu ajutorul unei pensule din silicon unge toată suprafața desertului.

Pune în tavă și dă la cuptor pentru 15-20 de minute.

Se servește caldă. Dacă nu o consumi pe toată la scurt timp după ce ai scos-o din cuptor, reîncălzește-o ușor înainte de servire.

Foto: 123rf.com