Dulce de leche

Învață să prepari un dulce păcat tot mai popular și prezent în ultima vreme, pe care îl poți servi ori simplu ori să îl adaugi în componența altor deserturi. Dulce de leche se numește și vine din America de Sud. Noi i-am spune, simplu, cremă de caramel. Pentru început, trebuie să vă înarmați cu multă […]

Cum faci Nutella vegană acasă

Învaţă să prepari Nutella chiar la tine acasă, fără aditivi şi foarte rapid. Copiii vor putea servi o gustare dulce sănătoasă, fără chimicale şi zahăr în exces. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade. Împrăştie alunele de pădure pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace.le pentru circa 10 minute. Ai […]

Chutney de ceapă roşie

Învaţă să faci un sos chutney delicios şi aromat cu ceapă roşie. Iată o reţetă simplă. 1.   Se curăţă ceapa şi se taie peştişori. Într-un vas mare, se pun uleiul, zahărul şi ceapa. Se călesc, până când ceapa devine sticloasă. 2.   Se adaugă vinul şi oţetul şi se lasă să fiarbă până scade lichidul. Se […]

Budincă regală

Învaţă să prepari o budincă regală, demnă de o adevărată regină.   Mod de preparare: 1. Pentru budincă, se amestecă zahărul, amidonul, cacaua cernută, cafeaua solubilă şi sarea. Se toarnă puţin câte puţin laptele şi se pune la foc. Din momentul în care fierbe, se reduce focul si, amestecând, se lasă un minut pe foc […]

Chiftele cu sos alb

Nu ştii ce să găteşti diseară? Încearcă această reţetă simplă de chiftele cu sos alb! 1. Din osul de vita, cimbru, o ceapa, sare, piper si cuisor se fac 500 ml de supa scazuta. 2. Într-o tigaie cu 25 g unt se caleste ceapa marunita. În lapte cald se înmoaie miezul de pâine, apoi se […]

Dovlecei umpluţi

1. Se spală dovleceii şi se scoate miezul cu atenţie să nu se rupă. Miezul se pune într-un bol. 2. Carnea tocată de pui se amestecă cu sarea, piperul, orezul, mărarul tocat şi ceapa tăiată mărunt. Se frământă 10 minute şi apoi se umplu dovleceii. 3. Separat, într-o cratiţă se pune uleiul, miezul de la […]

Iute ca focul

1. Ardeii se coc pe tabla încinsă. Se curăţă bine sub jet de apă, apoi se lasă la scurs. 2. Ardeii iuţi se toacă mărunt, iar usturoiul se curăţă, se pisează şi se amestecă cu ardeii iuţi. Se freacă bine amestecul cu un praf de sare, o linguriţă de ulei de măsline şi puţină zeamă […]

Sos napoletan

1. Roşiile se spală şi se toacă la maşină prin dispozitivul care separă seminţele şi pieliţele. Gogoşarii se curăţă de codiţe şi se toacă la maşină. Ardeii se coc pe tablă, se curăţă şi se sărează. Ceapa se rumeneşte în ulei încins şi se adaugă gogoşarii şi ardeii copţi. 2. După ce s-au fiert bine, […]

7 din 7«...567