Salată de peşte cu fasole şi cocos

Chiar dacă ai strâns masa festivă şi îmbelşugată de sărbători, nu trebuie să renunţi şi la preparatele rafinate. Dimpotrivă, poate încerci ceva mai exotic, aşa cum este această salată din peşte cu fasole şi aromă plăcută de cocos, un preparat uşor, dar cald, bun şi sănătos, pe care să îl savurezi la orice masă din […]

Limbă cu porumb

1. Se spală limba şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se lasă la foc mic, se ia spuma şi se acoperă cu un capac. 2. În acest timp, se pregătesc legumele. Se spală boabele de porumb şi de mazăre, apoi se lasă să se scurgă de zeamă. Dacă nu sunt din conservă, […]

Legume în sos alb

1. Se spală ţelina, morcovii şi cartofii în câteva ape şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert legumele, se lasă să se răcească, apoi cartofii se curăţă de coajă. 2. Ţelina, cartofii şi morcovii se taie cubuleţe şi se stropesc cu zeama de la o lămâie, apoi se acoperă […]

Salată italienească

1. Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei, aproximativ 20 de minute. După ce au fiert, se scot din apă şi se trec în câteva jeturi de apă rece apoi se lasă la scurs, într-o sită. 2. Separat, se scot bucăţile de anşoa din borcan şi se scurg pe un […]

Dovleac copt cu dulceaţă

1. Se taie dovleacul în felii subţiri de 1-1,5 cm. Într-o tavă de copt, unsă cu unt sau ulei, se aranjează feliile de dovleac, înţepate cu furculiţa din loc în loc. Se presară deasupra zahăr, scorţişoară şi coajă de lămâie rasă şi se stropeşte cu esenţă de vanilie. 2. Se adaugă, câte puţin, vinul îndoit […]

Cremă de vanilie cu salată de fructe

1. Se dizolvă amidonul şi zahărul vanilat în 2-3 linguri de lapte rece, apoi se amestecă cu restul de lapte fierbinte şi o lingură zahăr pudră. Se aromează cu esenţă de vanilie şi se pune pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se lasă apoi siropul să se răcească. 2. Brânza proaspătă se pasează, […]

Salată cu cremă de budincă şi căpşuni

1. Budinca de vanilie şi cea de ciocolată se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Atunci când este călduţă se pune direct în cupe, mai întâi un strat de budincă de ciocolată, apoi un strat de budincă de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Fructele se spală şi se curăţă de coajă sau codiţe […]

Salată cu cremă de budincă şi portocale

1. Budinca de vanilie şi cea de ciocolată se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Atunci când este călduţă se pune direct în cupe, mai întâi un strat de budincă de ciocolată, apoi un strat de budincă de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Portocalele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi […]

Salată de fructe cu rodii

1. Se curăţă rodiile, bananele şi kiwi de coajă şi se taie cubuleţe, după care se pun împreună cu ananasul într-un castron mai mare şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a-şi păstra aspectul proaspăt. 2. Sucul de ananas şi zahărul se pun la foc mic 2-3 minute, până se  topeştetot zahărul. Se lasă […]

Salată de fructe în suc de ananas

1. Se scot fructele din compot şi se lasă la scurs, iar siropul se păstrează şi se completează cu apă să se obţină în total 400 ml. Se dizolvă amidonul într-o ceaşcă de suc rece, apoi se amestecă cu zahărul şi restul de suc fierbinte. Se pune la foc mic şi se amestecă continuu, până […]