Cozonac cu fructe confiate

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în 3-4 linguri de lapte călduţ. Se freacă până se omogenizează, se lasă deoparte 5 minute, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţiedeconsistenţasmântânii. Seacoperă cu un strat de făină şi se […]

Pască – pâine

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în 3-4 linguri de lapte călduţ. Se freacă până se omogenizează şi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii, apoi se acoperă cu un strat de făină şi se […]

Prăjitura Piernik

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Când capătă consistenţă, se pune treptat zahărul. Se adaugă gălbenuşurile amestecate cu untul, mierea, făina şi praful de copt. Coca obţinută se frământă bine şi se lasă să crească. Se unge o formă, se tapetează cu făină şi apoi se toarnă aluatul. Se lasă la […]

Bijuterie de artă culinară

1. Se bate untul cu zahărul vanilat. Se adaugă ouale bătute spumă, cu un praf de sare. Se amestecă separat făina cu praful de copt şi se adaugă în compoziţie. Se toarnă aluatul într-o formă de tartă, unsă. Se dă la cuptor, timp de 35-40 de minute, apoi se scoate din formă şi se lasă […]

Brăduţ de Crăciun

1. Se amestecă drojdia, o linguriţă de zahăr şi sarea cu apă călduţă şi se lasă la cald. Într-o oală se fierbe laptele iar când a dat în clocot se adaugă câteva linguri de făină şi zahărul vanilat. Când s-a mai răcit, se adaugă drojdia şi se amestecă bine. Gălbenuşurile se freacă cu sare, apoi […]

Turtă dulce

1. Se amestecă uleiul, mierea şi zahărul şi se pun la foc mic câteva minute. Se trag apoi deoparte şi se lasă la răcit. 2. Se prepară aluatul astfel: se pune într-un bol făina, se adugă praful de copt, migdalele măcinate, ouăle şi se amestecă totul cu mixerul. 3. În acelaşi amestec, se adaugă lămâile […]

Guguluf de iarnă

1. Forma specială pentru guguluf se unge din belşug cu unt şi se tapetează cu pesmet. 2. Se încălzeşte cuptorul la foc potrivit. 3. Untul se freacă bine cu zahărul şi zahărul vani­lat. Se adaugă ouăle, unul câte unul şi se freacă bine, până se topeşte zahărul. Se încorporează treptat făina, praful de copt, 4 […]

Fulg de nea

1. Stafidele se amestecă cu bucă-ţelele de rahat şi curmalele, se toarnă peste ele coniac şi se dau deoparte. 2. Untul se freacă spumă cu zahărul şi ouăle. Se adaugă mierea, scorţişoara, nucşoara, coaja de porto­cală, apoi, treptat, făina şi praful de copt. Nucile şi migdalele sau alunele prăjite se adaugă la sfârşit, după ce […]

Stea-cadou

1. Se prepară mai întâi o maia din jumătate din laptele călduţ, drojdie şi zahăr şi se lasă la dospit. 2. Margarina se freacă cu zahărul, se adaugă oul, gălbenuşul şi se bat toate spumă. Făina se cerne, se pune într-un vas, se adaugă praful de sare şi amestecul preparat anterior. Apoi se toarnă şi […]

Pălăriuţă cu ananas şi biscuiţi

1. Se înmoaie gelatina în apă rece. 2. Iaurtul se amestecă cu zeama de lămâie, nuca de cocos, zahărul pudră şi crema de smântână. 3. Între timp, gelatina se pune într-o tigaie şi se dizolvă la baie marină. Peste ea se adaugă compoziţia de iaurt cu nucă de cocos şi cremă de smântână şi se […]

57 din 61«...1020...565758...60...»