Prăjitură purceluş

Prăjitura purceluş arată foarte bine, iar gustul e pe măsură. Încearcă această reţetă simplă: 1.   Se pune făina într-un vas, se face o gaură la mijloc, se adaugă drojdia, laptele călduţ, zahărul, untul topit şi răcit, un ou, gălbenuşul şi sarea. Se frământă bine aluatul şi se pune la crescut o oră. 2.   Se întinde […]

Cheesecake cu cireşe fără foc

Învaţă să prepari un cheesecake raw cu cireşe delicioase, dulce, sănătos şi cu puţine calorii. Mod de preparare: Amestecă migdalele într-un blender până devin o pastă groasă. Adaugă restul de ingrediente şi amestecă bine. Presează crusta într-o formă de tartă şi dă la congelator până se întăreşte bine. Pune alunele caju şi curmalele la înmuiat […]

Prăjitură cu cireşe şi aromă surpriză

Învaţă să prepari o prăjitură cu cireşe care te va vrăji complet. Are un ingredient secret care îi va da o notă răcoritoare şi surprinzătoare. Mod de preparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri; albuşurile se bat spumă apoi cu jumătate de zahăr, până devin spumă. Gălbenuşurile se amestecă cu restul de zahăr, zeama de lămâie […]

Prăjitură cu foi de nucă

Prăjitură cu foi de nucă – un desert delicios care va plăcea tuturor. Încearcă această reţetă simplă! 1.   Într-un castron mai mare, se pun albu­şurile şi se bat spumă cu telul sau mixerul. 2.   Când s-au întărit şi au devenit spumă, se adaugă zahărul tos şi se mixează în continuare până se înglobează complet. Se […]

Cozonac trandafir cu stafide

Cozonac trandafir cu stafide – binevenit dacă te-ai plictisit de cozonacul clasic. Se face uşor, după o reţetă rapidă. 1.   Se cerne făina de două-trei ori, laptele se încălzeşte puţin, se amestecă cu za­hărul, zahărul vanilat, esenţa de rom şi coaja de lămâie şi de portocală. 2.   Ouăle se bat cu praful de sare. Stafi­dele […]

Melci glazuraţi

Melcii glazuraţi sunt inspiraţi dintr-o reţetă tradiţională daneză. Se fac uşor şi au un gust pe care nu-l vei uita. 1.   Laptele cu untul se pun pe foc şi, după ce se topeşte untul, se trage de pe foc. Se adaugă făina şi drojdia. Se amestecă foarte bine. Se lasă apoi să crească 30 de […]

Prăjitură inteligenta cu răvaş

Prăjitura inteligenta cu răvaş e şi gustoasă, şi aspectuoasă, şi distractivă. Iar reţeta nu e grea deloc. 1.   Pentru blat, se amestecă ouăle cu jumătate din cantitatea de zahăr până ce se albesc. Se pun apoi smântâna şi untul topit, se amestecă şi se continuă cu făina şi praful de copt. 2.   Pentru umplutură, brânza […]

Cozonac nefrământat

Cozonacul nefrământat e rapid, gustos şi arată foarte bine. Iată o reţetă simplă de cozonac! 1.   Se amestecă ouăle cu laptele, zahărul, drojdia şi sarea şi se lasă în bucătărie timp de o noapte. 2.   A doua zi, se pun aromele şi făina și se amestecă. Se încinge uleiul care trebuie turnat în fir subţire […]

Prăjitură şah-mat

Prăjitura şah-mat arată foarte bine şi este incredibil de bună. Reţeta e foarte simplă! 1.   Se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi, după ce se albeşte crema, se adaugă făina. Se adaugă spuma obţinută din mixarea albuşurilor cu un praf de sare. 2.   Se separă în două părţi egale ameste­cul, într-una se pune vanilie şi în […]

Prăjitură inel aromată

Prăjitura inel e aromată, gustoasă şi perfectă pentru ocazii speciale. Iată cât de simpă e reţetă! 1.   Se mixează untul moale, coaja de portocale şi zahărul pudră până ce ames­tecul se albeşte şi îşi dublează volumul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând după fiecare. 2.   Se adaugă făina amestecată cu praful de copt Dr. […]