Chiftele de năut

Chiftele de năut delicioase, foarte uşor de făcut. O reţetă pe care trebuie să o încerci. 1.   Cu o seară înainte, se pun la înmuiat năutul şi fasolea. Se scurg a doua zi şi se fierb 45 de minute în oala sub presiune. 2.   Se mixează năutul şi fasolea şi se adaugă pătrunjel tocat, ceapă […]

Orez cu năut

Orez cu năut perfect pentru post. Reţeta e simplă şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară: 1.   Năutul se pune la înmuiat în apă rece de seara, a doua zi se scurge şi se pune la fiert aproximativ o oră. 2.   Într-o cratiţă cu ulei se pune la călit ceapa albă tăiată mărunt şi, după […]

Aspic de legume

Un aspic de legume foarte gustos, aspectuos şi uşor de preparat. Trebuie să încerci această reţetă: 1.   Morcovii se taie rondele şi se pun la fiert. Mazărea şi fasolea se gustă şi, dacă mai trebuie, se fierb. 2.   Peştele se scurge din conservă şi se mărunţeşte, dacă nu este deja. 3.   Se desface cubul de […]

Soté de ciuperci

Un sote de ciuperci delicios şi foarte uşor de făcut, cu o aromă deosebită. Iată reţeta. 1.   Se spală ciupercile şi se taie doar puţin din picioruşul care a stat în pământ. Apoi se taie ciupercile doar în două, dacă nu sunt mari, sau în patru, dacă sunt mai mari. 2.   Se feliază şi căţeii […]

Supă-cremă de legume

O supă-cremă de legume foarte gustoasă care se face repede şi uşor. Iată reţeta: 1.   Se spală bine legumele şi se curăţă. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în unt. 2.   Peste ea, se adaugă restul legumelor tăiate cubuleţe şi se asezonează cu sare, piper şi boia. Peste acestea, se toarnă apă […]

Dovlecei umpluți cu cușcuș

De sărbători – și nu numai – poți pregăti un fel de mâncare altfel decât până acum. Iată cum se prepară dovleceii umpluți cu cușcuș! 1. Se curăţă dovleceii de coajă şi se golesc de conţinut. 2. Miezul dovleceilor se toacă mărunt și se amestecă bine cu cuşcuşul. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, busuiocul, uleiul, sarea şi piperul. 3. După […]

Salată de cuşcuş

Salată de cuşcuş uşoară şi gustoasă. Iată o reţetă rapidă. 1.   Se taie roşiile, se scot seminţele şi pulpa se taie cuburi mici. Cuşcuşul se pune într-un vas şi se toarnă 100 ml apă clocotită. Se lasă aşa, acoperit. 2.   Se pune cuşcuşul scurs într-un castron şi, peste el, se toarnă uleiul şi sucul stre­curat […]

Dovlecei umpluţi cu quinoa

Dovlecei umpluţi cu quinoa – un fel de mâncare dietetic şu uşor, ideal pentru cină. Iată cât de uşoară e reţeta. 1.   Quinoa se pune la fiert în apă rece sărată cu apă de trei ori cantitatea ei. Se lasă la fiert numai 10 minute. 2.   Între timp, într-o lingură de ulei încins se călesc […]

Chiftele de quinoa

Chiftele de quinoa delicioase şi sănătoase, care se fac foarte repede. Reţeta aici: 1.   Boabele de quinoa se pun la fiert cu apă rece şi sărată măsurată de trei ori cantitatea lor. Se lasă 20 de minute la fiert, până ce apa este complet absorbită. Apoi se lasă să se răcească. Broccoli se fierbe, la […]

Ardei prăjiţi

Ardei prăjiţi în pesmet cu cremă de brânză delicioasă. Încearcă o reţetă simplă! 1.   Cu două ore înainte de pregătire, se amestecă oul, făina, laptele, sarea și piperul pentru a forma un aluat lichid, mai gros, asemănător celui de şniţele. Se lasă să se odihnească. 2.   Într-un vas, se mixează brânza de vaci cu smântâna […]