Bruschete cu legume

Se taie bagheta felii potrivite, se ung feliile cu unt, se presară usturoi pisat pe deasupra şi se bagă în cuptorul încins. Se spală gogoşarii şi ardeii, se taie felii potrivite şi se pun să se călească în uleiul de măsline. Ceapa se taie bucăţi cât mai mari şi se pune într-o tavă alături de […]

Vinete cu susan

Se spală vinetele, se curăţă de cozi, după care se taie felii potrivite şi se presară cu sare cât cuprinde. Se lasă câteva ore astfel încât să se elimine toxinele, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce au fiert, se scot într-o sită […]

Tocăniţă cu vită

Se trece carnea de mânzat printr-un jet de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie, se taie cubuleţe sau în funcţie de preferinţe şi se căleşte în uleiul încins. Se stropeşte cu apă călduţă şi se fierbe înăbuşit. Separat, se curăţă ceapa verde şi usturoiul, se spală şi se taie bucăţi potrivite, […]

Musaca de vinete

Pentru început, se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă. Vinetele se spală şi se curăţă, la fel şi dovleceii, apoi se taie rondele potrivite şi se călesc în puţin […]

Mâncare cu legume

Se curăţă broccoli şi conopida, se spală şi, împreună cu morcovii şi fasolea verde, se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert aproximativ 30 de minute, se scot şi se lasă la scurs. Separat, se curăţă ceapa, usturoiul şi ardeii. Se taie solzişori respectiv fâşii foarte subţiri şi se călesc în […]