Inghetata
Îngheţată spumantă cu ciocolată
1. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi apoi se dizolvă în lapte, la foc mic, cu ciocolata rasă. Se amestecă încontinuu, fără să dea în fiert, până se îngroaşă. 2. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Frişca se bate spumă cu zahărul pudră, apoi se […]
Îngheţată de Vanilie
1. Se bat ouăle cu zahărul tos până ce acesta se topeşte. Se adaugă zahărul vanilat şi laptele. Se pune la foc mic şi se amestecă neîntrerupt, fără să dea în fiert. 2. Se ia de pe foc şi se adaugă smântâna. Se pune într-o formă, se lasă să se răcească şi se dă la […]
Îngheţată de pepene galben
1. Pulpa de pepene galben se pasează cu o furculiţă sau cu ajutorului unui blender, apoi se amestecă cu 50 g de zahăr. 2. Gălbenuşurile se pun într-un vas cu restul de zahăr şi zahărul vanilat şi se bat cu mixerul până se obţine o cremă densă şi se topeşte tot zahărul. Peste această compoziţie […]
Îngheţată asortată cu bomboane de ciocolată
1. Se bate smântâna cu 150 g de zahăr până se obţine frişca, apoi se lasă la frigider. 2. Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă. Se adaugă apoi zahărul şi vanilia şi se bat în continuare până se obţine o consistenţă tare. Se pun apoi gălbenuşurile şi se amestecă uşor până se […]
Îngheţată de fistic şi mere verzi
1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul tos şi esenţa de migdale şi se bat cu mixerul în continuare, până când se întăresc. Amidonul cernut ca să nu aibă cocoloaşe se diluează în laptele rece, apoi se pune la bain-marie, până se îngroaşă. 2. După ce s-a luat de pe foc, se lasă […]
«Sweet Strawberry»
1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. 2. Albuşurile şi zeama de lămâie se bat spumă cu mixerul până când compoziţia nu se mai desprinde de castron, apoi se adaugă zahărul şi se mai bate încă 3 minute. 3. Pentru sirop: se spală şi se curăţă căpşunile de codiţe, apoi se taie în bucăţi. Se pasează […]
Tort de îngheţată Cherry’s Dream
1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, coaja de lămâie şi, în ploaie, făina cernută cu amidonul şi praful de copt. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 de minute. […]
Îngheţată de ciocolată cu alune de pădure
1. Se fierbe într-o cratiţă laptele împreună cu o jumătate de baton de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Între timp, se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Ciocolata se topeşte cu untul într-o cratiţă separat, iar după ce s-a răcit puţin se toarnă încet peste gălbenuşuri şi se freacă uşor, în acelaşi sens. Se adaugă […]
Vis de primăvară
1. Se pasează cele patru banane, apoi se amestecă cu smântâna în care s-a încorporat în prealabil zahărul pudră şi fulgii de ciocolată. Compoziţia se lasă la congelator timp de 5-6 ore. 2. Separat, într-un alt vas, se amestecă apa cu sucul de lămâie şi cel de portocală şi se dă apoi la congelator pentru […]
Tort de îngheţată cu fructe confiate
1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu untul şi, în ploaie, făina cernută cu amidonul. 2. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi se coace în cuptorul încins 7-8 minute. Se răs-toarnă blatul, se îndepărtează hârtia de copt, se taie în trei fâşii […]