Cremă de căpşuni cu migdale

1.Căpşunile se spală şi se curăţă de codiţe. Se aleg câteva pentru ornat şi se pun deoparte, iar restul se taie în sferturi şi se presară cu două linguri de zahăr. Se pasează puţin cu furculiţa, apoi se mixează până se obţine un piure. Gelatina se lasă la înmuiat într-un pahar cu apă. 2.Laptele se […]

Spumă de căpşuni

1.Albuşurile se pun într-un castron şi se bat spumă. Se adaugă zeama de lămâie şi se bat în continuare,până ce spuma devine foarte densă şi nu se mai desprinde de pe tel. 2.Separat,într-un alt castron,sepun 200 g căpşuni tăiate în sferturi, după ce au fost spălate şi curăţate de codiţe. Se presară peste ele zahărul […]

Tort cu cremă de brânză şi căpşuni

1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se amestecă uşor cu găl-benuşurile şi făina. Se toarnă într-o tavă dreptun­ghiulară tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, circa 8 minute. Blatul copt se unge cu gem, se rulează, se împachetează într-o hârtie şi […]

Tort cu piersici şi ciocolată

1. Gelatina se lasă la înmuiat în lapte pentru câteva minute, apoi se pune la foc mic şi se amestecă până se dizolvă. Atenţie, nu trebuie să fiarbă! 2. Se ia de pe foc, se adaugă brânza de vaci şi se amestecă până se omogenizează. Se aşază un rând de pişcoturi într-o formă de tort […]

Desert răcoros cu coacăze şi vişine

1. Blatul se unge cu ulei, se presară cu puţin zahăr pudră şi se prinde cu o formă de tort detaşabilă. Mascarpone se amestecă cu cele 200 g de zahăr pudră şi cu frişca. Se adaugă gelatina dizolvată şi se omogenizează. 2. Crema se împarte în două părţi. O parte se amestecă cu vişinele şi […]

Tort fantezie cu cireşe

1. Marmelada se amestecă cu două linguri de apă şi se întinde pe blatul de jos. Cireşele se spală, li se scot sâmburii şi se lasă la scurs. 2. Smântâna se bate cu întăritorul de frişcă şi cu două linguriţe de zahăr. O treime din ea se întinde peste marmeladă, iar deasupra se pun 100 […]

Tartă cu caise

1. Se spală şi se curăţă caise­le şi se lasă la scurs. Se pune cuptorul la încins. 2. Se bat ouăle cu zahărul şi praful de sare. Se adaugă untul înmuiat şi coaja de lămâie şi se bat bine până ce se obţine o cremă fină, spumoasă. 3. Se dizolvă praful de copt în lapte […]

Prăjitură diplomat cu căpşuni

1. Se separă fructele din compot şi se stropesc cu zeama de lămâie. Gelatina se pune la înmuiat în sucul din compot circa 10 minute. Se toarnă gelatina peste fructele din compot şi se amestecă la cald în jur de 2 minute. Se lasă la răcit. 2. Se bate smântâna cu zahărul până ce se […]

Tartă cu cremă de vanilie şi zmeură

1. Aluatul, lăsat în prealabil să se dezgheţe, se pune pe o planşetă presărată cu făină şi se decupează după forma tăvii. Între timp, se pune cuptorul la încins. 2. Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se pune aluatul. Se bagă tava în cuptorul bine încins (la circa 200°C) şi se lasă la […]

Îngheţată de pepene galben

1. Pulpa de pepene galben se pasează cu o furculiţă sau cu ajutorului unui blender, apoi se amestecă cu 50 g de zahăr. 2. Gălbenuşurile se pun într-un vas cu restul de zahăr şi zahărul vanilat şi se bat cu mixerul până se obţine o cremă densă şi se topeşte tot zahărul. Peste această compoziţie […]