Surpriză cu brânză dulce şi ananas

1. Se freacă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr şi apa fierbinte. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr, se încorporează în gălbenuşuri şi se amestecă cu făina cernută cu praful de copt. 2. Aluatul se toarnă în forma unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc moderat, 45 […]

Puişori din fursecuri

1. Budinca de vanilie se amestecă cu laptele rece şi zahărul şi se fierbe până se formează o cremă consistentă. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă untul frecat spumă cu zahărul vanilat şi se amestecă până se încorporează. 2. Se aleg 12 caise uscate, mai frumoase şi se păstrează. Din restul de caise […]

“Ochiuri” cu caise

1. Se întinde aluatul şi se taie în pătrate cu latura de aproximativ 7 centimetri. Se răsucesc colţurile aluatului către centru şi se presează. Se aşază într-o tavă pentru copt, unsă cu unt sau cu puţin ulei. Se bate un ou şi se ung bucăţile de aluat. 2. Se amestecă brânza cu zahărul şi cu […]

Ruladă de pui

1. Pieptul de pui se condimentează cu sare şi cu boia de ardei şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se pune untul într-o tigaie încinsă şi se căleşte ceapa până devine aurie. Peste ceapa călită, se adaugă puţină apă şi se mai […]

Spanac cu pui

1. Se spală bine spanacul şi se lasă la scurs pe o strecurătoare. Se curăţă şi se spală ceapa şi ciupercile şi, după ce se lasă puţin la scurs, se toacă şi se taie felii. Se călesc apoi într-o tigaie încinsă cu unt, se sting cu puţină apă şi se înăbuşă 5 minute. Se adaugă […]

Crap prăjit cu usturoi şi lămâie

1. Peştele se curăţă, se spală, se taie felii groase de 1,5-2 cm şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Se face un sos din usturoiul pisat cu sare, ulei, suc de roşii, oţet, sare şi piper proaspăt măcinat. Se ung feliile de peşte cu acest sos, se pun într-un castron şi se lasă […]

Minitarte cu ton

1. În făina cernută se face o adâncitură în care se pune drojdia de bere dizolvată în puţină apă călduţă cu zahăr. Se amestecă puţin, apoi se acoperă cu făină şi se lasă la dospit 5 minute. Se adaugă iaurtul ţinut la temperatura camerei, uleiul şi puţină apă călduţă cu sare, astfel încât să se […]

Ruladă de miel cu spanac

1. Spanacul opărit şi scurs se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă ceapa rasă fin, se amestecă şi se stinge cu puţin lapte. Se fierbe înăbuşit până scade tot sosul, apoi se lasă să se răcească. 2. Separat, într-un castron mai mare, se amestecă toată carnea tocată. Se adaugă pâinea înmuiată în […]

Drob cu garnitură de morcovi

1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, piper boabe, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi unt. 2. Carnea fiartă se curăţă de oase şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă cu […]

Ruladă de primăvară

1. Se topeşte într-un vas untul, la foc mic. Se adaugă făina şi laptele şi se amestecă continuu, până se obţine un aluat, omogen care se lasă la răcit. Se toacă spanacul sau urzicile mărunt. 2. Se separă gălbenuşurile de la ouă, iar albuşurile se bat spumă. Se înglobează pe rând gălbenuşurile în aluat, apoi […]