Minciunele

Minciunele – desertul copilăriei, după o rețetă simplă, ieftină și cu puține ingrediente.  1. Făina se amestecă cu sarea şi apoi se cerne într-un castron. 2. Se face un gol la mijloc unde se pun ouăle, ambele tipuri de zahăr şi apa. Se amestecă bine şi se frământă un aluat nu foarte tare care se lasă să […]

Ciulama de ciuperci champignon

Ciulamaua de ciuperci se face repede și este ieftină – numai 5,75 lei pentru o porție. Încearcă această rețetă simplă! 1. Ciupercile se curăţă, se taie mărunt şi se pun într-o tigaie cu 100 g unt. Se presară cu sare şi se lasă pe foc să-şi lase zeama şi să se fiarbă. 2. Între timp, restul untului […]

Pâine de casă

Pâinea de casă nu se compară cu nicio pâine de la magazin. O rețetă ieftină, simplă și delicioasă.  1. Se face o maia din apă, drojdie, 3 linguri de făină, sare şi zahăr şi se lasă la dospit până îşi dublează volumul. 2. Se cerne făina şi se face un loc în mijlocul ei în care se pune maiaua. Se […]

Fasole în bol de pâine

Fasolea în bol de pâine este una din mâncărurile tradiționale pe care orice gospodină trebuie să știe cum să le facă. Rețeta e simplă și rapidă. 1. Se curăţă ceapa, se taie mărunt, după care se căleşte într-o oală. 2. Se curăţă şi morcovul şi gogoşarul, se taie mărunt şi se pun peste ceapă. Se lasă să se […]

Tort de nucă cu stafide

Un tort de nucă delicios cu stafide înmuiate în rom. Are un gust delicios, iar rețeta e mai simplă decât pare. 1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul şi gălbenuşurile. Se încorporează şi nuca măcinată, pesmetul şi stafidele. 2. Se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 25 […]

Iskender kebab

Învaţă să faci iskender kebab acasă, după o reţetă arăbească tradiţională uşor de reprodus la tine în bucătărie. Mod de preparare: Amestecă ceapa, zeama de lămâie, 2 linguri de ulei şi condimentele într-un blender. Adaugă carnea şi amestecă într-un castron, acoperă vasul şi pune la frigider 2 ore. Amestecă jumătate din usturoi cu iaurtul, o […]

Covrigi de Buzău

Învaţă cum să faci acasă la tine covrigi de Buzau, delicioşi simpli, cu ceai sau la cafea, după o reţetă rapidă şi uşor de reprodus. Mod de preparare: Se amestecă 100 de grame de făină cu 100 ml apa, drojdie şi zahărul şi se lasă la dospit circa o jumătate de oră. Se adaugă restul […]

Prăjitură ”înghețată falsă”

Prăjitura înghețată falsă este delicioasă și nu se face greu, deși arată foarte bine. Să vedem o rețetă simplă, care va fi pe placul tuturor. 1. Pentru blat: Se separă albușurile de gălbenușuri la cele 6 ouă. Albușurile se bat spumă cu zahărul până se întăresc bine. Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, amestecând după […]

Pui pe sticlă după rețeta lui Jamie Oliver

Rețeta de pui pe sticlă propusă de Jamie Oliver este ideală pentru mesele în familie. Se face foarte ușor și iese un pui delicios, bine condimentat și ușor dulceag.  1. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Se scoate puiul din frigider și se lasă la temperatura camerei. 2. Condimentele se pun într-un mojar cu […]

Poale-n brâu

Învaţă să prepari plăcinte poale-n brâu ca la Moldova sau bucovina, cu multă brânză şi aluat dospit delicios. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 de grade şi se unge o tavă mare cu ulei. Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, apoi se lasă la dizolvat […]