Musaca dobrogeană

Ai mâncat până acum musaca așa cum o prepar dobrogenii? Vezi rețeta mai jos! 1. Cartofii se feliază şi se rumenesc pe o parte într-o tigaie cu ulei încins. Pe măsură ce se rumenesc, se scot pe şervete de hârtie. 2. După ce s-au rumenit toţi cartofii, în aceeaşi tigaie se pun la călit ceapa şi carnea tocată. […]

Șuberek cum numai în Dobrogea se face

De când n-ai mai mâncat șuberek? Dar de când n-ai mai mâncat un șuberek bun, așa cum se face în Dobrogea? Vezi rețeta originală: 1. Într-un vas se fărâmiţează brânza, se adaugă pătrunjel tocat mărunt, caşcaval şi cele două ouă bătute cu piper. 2. Din câte două foi de aluat se decupează cercuri care se ung cu […]

Gogoșele zâmbărețe

Cum faci gogoșile să zâmbească? Simplu! Iată în rețeta de mai jos: 1. Se bat ouăle ca pentru omletă şi se cerne făina, sarea şi drojdia. Se face un gol în centru, unde se pun ouăle, untul moale tăiat bucăţele şi zahărul pudră. 2. Se amestecă, apoi se transferă ingredientele pe masă şi se frământă. Se adună aluatul într-o bilă […]

Bastonașe din piept de pui

Hai să ne jucăm cu mâncarea! Convinge-i pe cei mici să mănânce sănătos dacă le faci bastonașe din piept de pui. Uite cum! 1. Carnea se trece prin maşina de tocat și apoi se amestecă bine cu ouăle, pătrunjelul tocat şi smântâna. Se potrivește de sare şi se lasă la rece pentru 15 minute. 2. Se formează apoi […]

Tartă cu caramel sărat

Te-ai mai gândit până acum ce desert delicios ai putea face cu niște caramel și niște sare? Încearcă și tu tartele cu caramel sărat! 1. Se face un aluat fraged, amestecând toate ingredientele într-un bol și frământând puțin, cât să se lege între ele. Se dă la rece timp de 30 de minute, apoi se întinde în strat de […]

Piept de curcan cu sos, pentru hiper-tensiune

Dacă suferi de hiper-tensiune trebuie să ai grijă ce mănânci. Așa că îți propunem o rețetă gustoasă de piept de curcan cu sos nemaipomenit: 1. Într-un bol, se amestecă dulceaţa, muştarul, cimbrul şi piperul. Carnea se pune în vasul de copt şi se unge cu amestecul de muştar. 2. Se dă vasul la cuptor pentru 50 de minute. 3. […]

Negresă cu nuci

De când n-ai mai mâncat o porție delicioasă de negresă cu nuci? Uite o rețetă super-simplă și rapidă! 1. Într-un vas se pun făina, cacaua, zahărul, sarea şi praful de copt. Se amestecă. 2. Se adaugă uleiul şi se amestecă iar dacă se fac cocoloaşe, nu e nicio problemă. 3. Se pune apa rece, se amestecă, […]

Mere trase în ciocolată cu fistic

Învaţă să prepari un desert sănătos şi cu doar 100 de calorii din mere, ciocolată topită şi fistic proaspăt pisat. Mod de preparare: Taie merele felii şi scoate sâmburii şi părţile tari, lemnoase. Topeşte ciocolata pe bain marie (într-o cratiţă pusă peste o cratiţă mai mare, umplută pe jumătate cu apă care clocoteşte). După ce […]

Sendviş crocant cu ciocolată şi alune

Învaţă să prepari un sendviş delicios şi crocant cu ciocolată şi alune de pădure. Un desert decadent şi uşor de făcut, cu doar 100 de calorii. Amestecă fulgii de cocos cu fulgii de ovăz şi pudra de cacao. Adaugă unt la temperatura camerei câte un vârf de cuţit, până obţii un aluat sfărâmicios, dar care […]

Gulyas de porc

Gulyas de porc delicios, gata într-o oră. Iată o reţetă simplă pe care trebuie să o încerci. 1.   Într-un vas de fontă, de preferinţă, se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tăiată mărunt. După ce a devenit aurie, se adaugă carnea tăiată cuburi şi coasta afumată. 2.   Se lasă să se rumenească şi carnea şi […]