Chec aperitiv cu somon

Se amestecă făina cu praful de copt. Separat, într-un castron mare, se bat ouăle spumă, se adaugă sare și piper, laptele, uleiul, cașcavalul ras și se amestecă în continuare cu mixerul până se omogenizează. Peste această compoziţie se cerne făina amestecată cu praful de copt și se continuă să se amestece cu o spatulă până […]

File de păstrăv la grătar

Se spală păstrăvii în câteva jeturi de apă rece şi se dezosează. Se pun să se scurgă în sită şi se condimentează cu sare, piper alb şi roşu, usturoi, foi de dafin şi cimbru. Se stropesc cu ulei de măsline şi se înfig pe beţele de frigărui. Până se pregăteşte grătarul, peştele se bagă în […]

Salată de paste cu peşte

Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei, conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot din oală şi se lasă câteva minute în apă rece, apoi se pun în sită. Separat, se spală fileul de cod, se şterge cu un prosop absorbant şi după ce […]

Păstrăvi la grătar

Se curăţă păstrăvii, se spală bine în câteva ape şi se pun să se scurgă în sită. După ce s-au scurs, se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat şi cimbru şi se lasă câteva minute la rece, până se pun la grătar. După ce au stat la rece, se iau pe rând şi se înfășoară […]

Ciorbă picantă de pește

Legumele se curăță, se spală și se taie în funcţie de preferinţe. Roșiile se curăță de pielițe și de semințe și se toacă. Peștele se spală și se taie cuburi. Într-o oală, se pun la fiert cepele, usturoiul, ardeii iuți, vinul și apa. Se lasă cam 15 minute. Când s-a înmuiat ceapa, se adaugă legumele […]

Somon în sos de vin

Se trec bucăţile de file printr-un jet de apă rece, se condimentează cu sare, piper şi rozmarin, se acoperă cu felii de lămâie şi se stropesc cu vinul alb. Se bagă în cuptorul încins şi se lasă să se pătrundă bine. În acest timp, se curăţă sparanghelul, se spală şi se pune să fiarbă în […]

Specialitate de peşte cu orez

Se pun medalioanele de şalău în tavă, se stropesc cu ulei, vin şi zeamă de lămâie, se condimentează cu sare şi piper şi se bagă la cuptor. În acest timp, se curăţă ceapa, morcovii şi ardeii, se spală, se taie mărunt şi se călesc în unt. Se adaugă orezul spălat în prealabil şi se amestecă […]

Filé de şalău cu sos de capere

Bucăţile de şalău se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu lămâie şi se ung cu puţin ulei. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece câteva minute. Separat, se curăţă şi se spală ardeii şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în untul topit amestecat cu uleiul de […]

Frigărui chinezeşti

Se spală fileul de fitofag cu jet de apă rece şi se taie cubuleţe, se condimentează cu sare, piper şi boia dulce şi se lasă câteva minute la rece, să se macereze. Prazul se spală şi se taie în bucăţi potrivite. Separat, se spală lămâile, se şterg şi se taie felii. După ce s-au pregătit […]

Crudităţi cu şalău

Se spală bucăţile de şalău în câteva ape, apoi se pun în apă cu sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se răcească. Separat, se curăţă salata, ridichile, ceapa, castraveţii şi roşiile. Se spală în câteva ape şi se lasă […]