Pește cu sos de roșii

O rețetă simplă și foarte rapidă – unde mai pui că e și gustoasă! Un grozav pește cu sos de roșii se prepară astfel: 1. Ceapa şi ardeii se taie cubuleţe mici care se pun la călit în ulei. Se presară cu un praf de sare. 2. Se taie şi roşiile, cât se poate de mici, […]

Pizza cu hamsii

Pizza cu hamsii pentru dezlegările la peşte şi nu numai. Reţeta e foarte simplă, aşa că trebuie să o încerci măcar o dată. 1.   Hamsiile se curăţă, li se înlătură capul şi se taie în două. Se spală şi apoi se pun în straturi alternative cu sare grunjoasă. Se lasă 30 de minute şi apoi […]

Salată cu ton

Salata cu ton este cina ideală, uşoară şi uşor de preparat. Fă şi tu o salată cu ton după această reţetă simplă! 1. Ouăle se pun la fiert şi se lasă cât să fie tari. 2. Tonul se scurge foarte bine de sucul în care a stat conservat. 3. Salata se spală, se taie şi […]

Fructe de mare cu broccoli

► Păstăile se curăţă. Se spală broccoli, se taie bucheţele şi se opăresc timp de 3-5 minute în apă fiartă, cu sare. Se pregătesc fructele de mare. ► Ingredientele pentru supă se pun într-o oală şi se presară maghiranul, se dă în fiert şi se asezonează cu sare şi piper. Fructele de mare se cufundă […]

Peşte la cuptor, în stil românesc

►Se spală peştele şi se taie în patru părţi. Se dă cu sare şi se pune într-o tigaie unsă cu unt. ► Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală fasolea verde, morcovul şi roşiile şi se lasă să se scurgă. Se taie bucăţi ceapa şi morcovul, usturoiul feliuţe şi roşiile în opt bucăţi. ► Se […]

Rulouri de peşte cu legume

Este cunoscut faptul că peştele este foarte sănătos, fiind, de altfel, şi cel mai recomandat aliment. Îţi propunem aşadar delicioasele rulouri de peşte cu legume, pe care le poţi prepara oricând, chiar şi în timpul posturilor. Mod de preparare: Căleşte legumele în unt după ce le-ai tocat mărunt – poţi rade morcovul şi ţelina.  Separat, […]

Salată de peşte cu fasole şi cocos

Chiar dacă ai strâns masa festivă şi îmbelşugată de sărbători, nu trebuie să renunţi şi la preparatele rafinate. Dimpotrivă, poate încerci ceva mai exotic, aşa cum este această salată din peşte cu fasole şi aromă plăcută de cocos, un preparat uşor, dar cald, bun şi sănătos, pe care să îl savurezi la orice masă din […]

Păstrăv cu salată de castraveţi

1. Peştele se curăţă, se spală şi se lasă la scurs. Se dă apoi cu sare şi piper, se stropeşte cu suc de lămâie şi se presară în interior cu pătrunjel verde tocat. Se trec bucăţile de peşte prin făină, se scutură de surplusul de făină şi se prăjesc în unt (50 g). Se lasă […]

Roşii cu peşte

1. Roşiile se spală şi se şterg cu un şervet să se usuce. La fiecare roşie se taie câte un căpăcel şi se curăţă miezul cu o linguriţă. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un grătar. 2. Pentru umplutură, se scoate peştele din conservă, se pune într-un castron […]

Somon la grătar cu orez

1. Pentru început, se alege orezul şi se pune să fiarbă în apă cu sare, unt, ulei şi şofran. Se lasă să fiarbă înăbuşit în jur de 30 de minute, apoi se bagă în cuptorul cald. 2. Separat, se taie somonul afumat cubuleţe, usturoiul se pisează şi se amestecă cu smântâna şi mărarul tocat. Se […]