Foarte des folosite in bucatarie, ouale iti dau batai de cap atunci cand trebuie sa separi albusurile de galbenusuri, si, din greseala, galbenusul se sparge si ajunge in albus. Iata cateva metode simple care-ti vor fi de ajutor!

1. Metoda cojilor

Este metoda clasica de spargere a oului si de folosire a cojilor pentru separarea galbenusurilor de albusuri. E bine sa stii ca trebuie sa folosesti ouale reci, deoarece sunt mai usor de separat si nu exista riscul ruperii membranei care tine galbenusul.

2. Metoda palmelor

Dupa ce te-ai spalat pe maini, sparge oul in palma si lasa albusul sa se scurga printer degete. Trece galbenusul dintr-o mana in alta pana se separa de albus.

3. Metoda palniei

Ia o palnie subtire pe care sa o pui deasupra unui vas. Sparge oul, trece-l prin palnie, albusul se va scurge iar galbenusul va ramane.

4. Metoda sticlei

Iti trebuie 2 farfurii si o sticla de plastic mica, fara dop. Se sparge oul intr-o farfurie, se ia sticla si se pune deasupra galbenusului, se strange un pic de sticla apoi se lasa sa revina la forma initiala. Sticla va absorbi galbenusul instant. Deasupra celei de-a doua farfurii se apasa usor pe sticla si galbenusul va iesi.