Personajul din desene animate, Popeye, stia el ce stia: spanacul este un aliment ce n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. Totodata, cu cat il mancam mai crud, cu atat mai bine.
Incearca, asadar, sa consumi mai multe bauturi de tip smoothie pe baza de spanac si sa mananci salate cu spanac proaspat, pentru a avea parte de toate beneficiile spanacului.

Ajuta la o mai buna gestionare a diabetului

Spanacul contine un antioxidant, cunoscut sub numele de acid alfa lipoic. Acesta diminueaza nivelul glucozei din sange si creste sensibilitatea la insulina. Totodata, antioxidantul reduce riscul de neuropatie periferica si neuropatie autonoma, ambele complicatii ale diabetului.

Spanacul poate preveni astmul

Riscul de a dezvolta astm scade in cazul celor care consuma anumiti nutrienti in cantitati suficiente. Unul din acesti nutrienti este beta-carotenul, continut din belsug de spanac. Caisele, broccoli, pepenele galben, dovleacul sau morcovii sunt alte surse bune de beta-caroten.

Scade tensiunea arteriala

Avand un continut mare de potasiu, spanacul e recomandat celor care sufera de tensiune mare, pentru a anula efectele sodiului din organism. O carenta de potasiu poate fi un factor de risc de a dezvolta hipertensiune la fel de mare ca excesul de sodiu.

Imbunatateste sanatatea oaselor

Fiind o sursa bogata de vitamina K, spanacul ajuta la buna dezvoltare a sistemului osos. Cand vitamina nu este suficient prezenta in alimentatie, fracturile devin mai probabile. Acest lucru se intampla deoarece vitamina K stimuleaza absorbtia calciului si diminueaza eliminarea acestuia prin urina.

Regleaza procesul digestiv

Spanacul este bogat in fibre si contine multa apa, iar acesti factori previn constiparea si ajuta la mentinerea unei bune digestii.

Mancat regulat, ajuta la prevenirea cancerului

E bogat in vitamine si minerale, inclusiv vitaminele K si A, mangan si acid folic (vitamina B9). Ajuta in prevenirea aparitiei cancerului, prin fitonutrientii continuti, care au proprietati antiinflamatoare.