Aspectul pielii comunică despre modul de alimentație. Dacă ai depistat acnee, iritații sau mâncărimi neplăcute, sigur ai consumat ceva nepotrivit. 

Nu în zadar, unele persoane se confruntă cu acnee sau alte probleme dermatologice, după consumarea dulciurilor, fast-food-ului sau mâncării condimentate. Roșeața și mâncărimile sunt simptome evidente ale alimentației incorecte. Reacțiile cutanate sunt simptome firești, în cazul în care faceți abuz de mâncare nesănătoasă. 

Zahărul este inamicul numărul 1 al pielii. Crește dramatic nivelul de insulină din sânge, ceea ce determină absorbția colagenului, astfel apar ridurile. Excesul regulat de carbohidrați simpli din dietă duce la îmbătrânire. Zahărul poate provoca și intensifica inflamația. Cu toate acestea, aceste manifestări nu apar la fiecare persoană. 

Fast-food-ul provoacă inflamații și alergii, deoarece conțin grăsimi saturate, zaharuri simple și aditivi chimici. Alimentele procesate au un conținut scăzut de nutrienți și fibre. Consumul lor afectează în mod regulat sistemul digestiv și starea generală de sănătate. Acest lucru se reflectă imediat pe piele.

Pentru a avea o piele sănătoasă și frumoasă, trebuie să mănânci regulat, conform unui regim strict respectat. Mâncarea trebuie să fie echilibrată, moderată și naturală. Grevele foamei, diete stricte sau care exclud grupuri importante de alimente, cum ar fi grăsimi sau carbohidrați, privează organismul și pielea de substanțe esențiale.

Senzația de uscăciunea, roșeață, iritare, subțiere a pielii apar în urma nerespectării unui regim calculat. Cremele și procedurile cosmetice combat doar parțial aceste efectele negative. Optează pentru produse Makeup hipoalergenice și testate dermatologic. Totuși, sănătatea pielii vine din interior. 

Repere pentru o piele radiantă și sănătoasă:

1. Mănâncă fructe și legume

Fibrele îmbunătățesc digestia și produc o microbiotă necesară în intestine. Organismul poate extrage vitaminele și mineralele din alimente. Sunt antioxidanți naturali, care întăresc imunitatea și pereții vaselor de sânge, previn apariția cearcănelor, uniformizează tonul și ajută la menținerea sănătății pielii, promovează reînnoirea celulară. 

2. Adăugă grăsimi sănătoase

Există suficiente uleiuri vegetale, nuci și semințe, avocado sau pește. Acizii polinesaturați și mononesaturați sunt hidratanți și dedurizanți naturali ai pielii. Acizii grași Omega-3 și Omega-6 pot fi obținuți de organism doar din alimente. Sunt antiinflamatorii și pot reduce aspectul eczemelor și psoriazisului.

3. Mănâncă cereale și leguminoase

Aceste produse sunt absorbite treptat și nu provoacă salturi accentuate ale zahărului din sânge, ceea ce înseamnă că nivelul de insulină rămâne uniform – pielea este mai puțin predispusă la îmbătrânire și la procesele inflamatorii. Ajută la menținerea echilibrului hormonal în organism pentru menținerea pielii sănătoase și tinere.

4. Bea apă

Apa hidratează pielea, ajută la livrarea substanțelor nutritive către celule și favorizează digestia normală.