Tortul Mille feuille, adica o “mie de foi”, mai este cunoscut si sub numele de “Tort Napoleon” si este un preparat specific bucatariei frantuzesti.

Ingrediente pentru aluat

un ou 125 ml apa 2 linguri suc de lamaie 250 g margarina rece 300 g faina

Ingrediente pentru crema

200 g nuci un pahar mare crema de ciocolata

Ingrediente pentru caramel

100 g zahar 200 ml smantana pentru frisca

Ingrediente pentru decor

100 g fulgi nuca de cocos 100 g nuci macinate
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, se amesteca oul cu apa rece cu un tel, se adauga sucul de lamaie. Peste margarina pusa intr-un castron se adauga faina si se amesteca. Se adauga amestecul de ou si se framanta in continuare.
  2. Se formeaza un sul din care se decupeaza 9 felii egale, care se modeleaza ca niste bile si se dau la frigider pentru o ora, acoperite de folie alimentara. Apoi, se intinde fiecare din cele noua bile pe masa presarata cu faina si se coace fiecare foaie pe tabla unei forme cu pereti detasabili.
  3. Se inteapa cu furculita si se lasa 15 minute la cuptor. Se repeta operatiunea pentru fiecare foaie. Se lasa sa se raceasca toate inainte de asamblare, timp in care se maruntesc nucile.
  4. Intr-un vas de inox se incalzeste zaharul pentru caramel, iar cand s-a topit, se ia de pe foc si se toarna smantana pentru frisca. Se amesteca energic si se obtine o crema caramel.
  5. Se asaza foile alternativ cu crema caramel, crema de ciocolata si nucile, se unge exteriorul cu crema si se presara amestecul de nuci si fulgi de nuca de cocos. Se da la frigider pentru opt ore.