Tarta cu branza si cacao este un desert perfect pentru mesele festive, dar o poti prepara si cand vrei sa iti surprinzi familia cu ceva bun.

Ingrediente pentru aluat:

un ou 150 g zahar 200 g faina 50 g cacao 125 g unt

Ingrediente pentru umplutura:

500 g branza de vaci 150 g zahar 2 linguri faina 3 oua 250 ml smantanaesente, dupa gust

Ingrediente pentru stratul de exterior:

120 g unt 200 g faina 100 g zahar o lingurita scortisoara o lingurita cacao
Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se bat oul cu zaharul pana ce se obtine o crema alba si, separat, se amesteca faina cu cacaua. Se adauga crema de ou peste faina, se amesteca cu lingura si apoi cu degetele pentru a obtine un amestec nisipos, peste care se pune untul treptat, amestecand intai si apoi framantand.
2. Dupa ce aluatul a devenit omogen, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru o ora.
3. Pentru umplutura, se mixeaza branza cu smantana, apoi se adauga zaharul si faina si, ulterior, ouale unul cate unul. La final se pune esenta, dupa gust. Aluatul se scoate de la frigdier, se intinde si se transfera in tava de copt. Se pune branza.
4. Pentru stratul exterior, faina si untul moale se amesteca cu varful degetelor pentru a obtine firimituri in care se adauga cacaua, zaharul si scortisoara. Se presara peste branza si se coace 40 de minute.