Chec cu morcovi
 65 minute
6 portii
Mediu
Tii post, dar ai pofta de ceva dulce, de casa? Checul asta e un desert de post cu gust bogat, colorat si pufos.
ingrediente
                                 un pahar mare iaurt de soia
 100 g compot de pere sau mere
 un plic praf de copt 
 2 morcovi
 200 g faina 
 100 g zahar pudra
 50 ml ulei                            
                        Pentru glazura
                                 12 linguri zahar pudra
 4 linguri lapte de soia                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    
- Iaurtul se toarna intr-un castron. Se adauga zaharul, faina, praful de copt si uleiul. Se toarna si zeama de compot, alaturi de fructele pasate si se amesteca.
 - Se pun si morcovii rasi, se amesteca si se lasa la cuptor 45 de minute. Dupa racire se toarna glazura preparata prin amestecarea energica a ingredientelor.
 
Sfaturi utile:
✽ Inainte de a folosi morcovii pentru prepararea checului, gusta din ei pentru a stii daca sunt dulci, si nu fazi. E bine sa folosesti ca ingredient morcovi dulci, gustosi, pentru ca si checul sa iasa bun.
✽ Praful de copt se poate inlocui cu bicarbonat de sodiu stins in putina zeama de lamaie, efectul va fi acelasi.
S-ar putea sa-ti placa si:
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews