Bascute cu branza
 150 minute
4 portii
Usor
Le poti cumpara de la orice patiserie, dar niste bascute cu branza de casa ies cu siguranta mult mai bune. Reteta este una economica, iar pentru prepararea unei portii sunt necesari doar 2.7 lei.
Ingrediente pentru aluat
                                 2 cani faina 
 o lingura zahar tos 
 2 linguri ulei
 un ou 
 7 g drojdie uscata 
 un praf sare 
 1/2 cana lapte
 un pliculet zahar vanilinat                            
                        Ingrediente pentru umplutura
                                 o cana branza de vaci 
 un ou
 2 linguri zahar 
 o lingurita smantana
 un plic zahar vanilinat 
 un praf sare 
 50 g stafide                            
                        Ingrediente pentru copt
                                 un galbenus                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - In bolul robotului se pun laptele si drojdia. Se incepe amestecarea si apoi, in timp ce robotul merge, se pun oul, sarea, zaharul tos si cel vanilinat, uleiul si faina.
 - Aluatul obtinut se lasa 30 de minute sa creasca, se framanta si se mai lasa 30 de minute la crescut.
 - Pe masa usor unsa cu ulei se pune aluatul, se modeleaza in sul si se taie 10 parti egale. Fiecare parte se framanta putin, se asaza in tava de copt si se lasa 30 de minute la crescut. Intre timp, toate ingredientele pentru umplutura se amesteca.
 - Fiecare bucata de aluat crescut se modeleaza si se intinde usor cu degetele. Se face un gol fara a decupa complet, cu dosul unui pahar si se umple cu compozitia de branza obtinuta. Se ung cu galbenus si se coc 30 de minute.
 
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews