Dovleac copt cu dulceaţă

1. Se taie dovleacul în felii subţiri de 1-1,5 cm. Într-o tavă de copt, unsă cu unt sau ulei, se aranjează feliile de dovleac, înţepate cu furculiţa din loc în loc. Se presară deasupra zahăr, scorţişoară şi coajă de lămâie rasă şi se stropeşte cu esenţă de vanilie. 2. Se adaugă, câte puţin, vinul îndoit […]

Tartă cu dovleac

1. Făina cernută, untul tăiat cubuleţe şi apa se frământă rapid, de preferat cu o zi înainte, apoi se acoperă aluatul cu o folie transparentă şi se dă la rece. 2. Se stoarce portocala şi sucul obţinut se toarnă într-o oală mare, peste dovleacul curăţat şi tăiat cubuleţe în prealabil. Se adaugă 100 g zahăr […]

Cremă de zahăr ars cu ananas

1. Într-o formă mică de budincă, se amestecă jumătate din cantitatea de zahăr cu 2 linguri de apă şi se lasă pe foc mic până se caramelizează zahărul şi capătă o culoare galben-maronie. Se distribuie pe toată suprafaţa formei şi se lasă să se răcească. 2. Separat, se bat ouăle cu zahărul rămas şi amidonul, […]

Cremă cu turtă dulce şi fructe confiate

1. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se pun deasupra unui vas cu apă clocotită şi se bat până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă, de consistenţa smântânii. Se ia de pe foc, se amestecă cu mierea de albine şi se lasă să se răcească, minim o oră. 2. […]

Cremă de vanilie cu salată de fructe

1. Se dizolvă amidonul şi zahărul vanilat în 2-3 linguri de lapte rece, apoi se amestecă cu restul de lapte fierbinte şi o lingură zahăr pudră. Se aromează cu esenţă de vanilie şi se pune pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se lasă apoi siropul să se răcească. 2. Brânza proaspătă se pasează, […]

Tort cu musli

1. Ciocolata albă se dă pe răzătoare şi se amestecă într-un vas cu jumătate din cantitatea de smântână. Se pune la foc în baie de aburi şi se amestecă până se obţine o cremă omogenă. Se lasă deoparte. 2. Albuşurile se bat cu zahărul şi un praf de sare fină până se obţine o spumă […]

Îngheţată spumantă cu ciocolată

1. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi apoi se dizolvă în lapte, la foc mic, cu ciocolata rasă. Se amestecă încontinuu, fără să dea în fiert, până se îngroaşă. 2. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Frişca se bate spumă cu zahărul pudră, apoi se […]

Îngheţată de Vanilie

1. Se bat ouăle cu zahărul tos până ce acesta se topeşte. Se adaugă zahărul vanilat şi laptele. Se pune la foc mic şi se amestecă neîntrerupt, fără să dea în fiert. 2. Se ia de pe foc şi se adaugă smântâna. Se pune într-o formă, se lasă să se răcească şi se dă la […]

Salată cu cremă de budincă şi căpşuni

1. Budinca de vanilie şi cea de ciocolată se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Atunci când este călduţă se pune direct în cupe, mai întâi un strat de budincă de ciocolată, apoi un strat de budincă de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Fructele se spală şi se curăţă de coajă sau codiţe […]

Salată cu cremă de budincă şi portocale

1. Budinca de vanilie şi cea de ciocolată se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Atunci când este călduţă se pune direct în cupe, mai întâi un strat de budincă de ciocolată, apoi un strat de budincă de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Portocalele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi […]