O reteta super-usoara de trufe de ciocolata, din cartea de bucate a renumitului chef, ce merita sa o incerci. 

Ingrediente
250 ml smantana pentru gatit (~30% grasime) 250 ml smantana pentru frisca (35%+ grasime) o mana frunze de menta 500 g ciocolata neagra 130 g unt 130 g miere
Ingrediente pentru decorat
cacao
Mod de preparare:

1. Pune ambele tipuri de smantana intr-o cratita pe foc, impreuna cu mierea si frunzele de menta taiate grosier.
2. Intr-un castron termorezistent rupe cuburile de ciocolata si adauga untul cubulete cat mai mici.
3. Cand smantana e pe punctul de a da in clocot, strecoar-o peste ciocolata si amesteca, pana cand obtii un amestec omogen.
4. Toarna ciocolata intr-o tava si da-o la rece pentru o ora, sau pana cand se intareste si este maleabila.
5. Ia din ciocolata cu mainile cam o lingurita si rostogoleste-o intre palme rapid, pentru a nu avea timp sa se topeasca. Tavaleste toate trufele prin cacao.