Vrei sa incerci o reteta mai putin comuna? Pregateste tortul Esterhazy, un delicios desert din bucataria ungureasca. Sigur il vei repeta!

Ingrediente pentru blat

12 albusuri 250 g zahar 2 linguri zahar vanilinat 100 g alune prajite si macinate 80 g faina

Ingrediente pentru crema

12 galbenusuri 250 g zahar plus o lingura 300 g unt 150 g alune prajite si macinate

Ingrediente pentru glazura alba

300 g zahar pudra 2 lingurite ulei 3-4 lingurite suc de lamaie 4 linguri apa calda

Ingrediente pentru glazura de ciocolata

50 g ciocolata neagra o lingurita ulei 50 g fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
  1. Pentru blat, albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga alunele amestecate cu faina. Se imparte compozitia in cinci parti, care se coc separat, pe fundul unei tavi.
  2. Pentru crema, se bat galbenusurile cu zaharul si apoi se transfera la bain-marie unde se fierb 15 minute. Se lasa sa se raceasca, se adauga untul si se mixeaza. Se adauga alunele si se amesteca.
  3. Se umplu foile cu crema. Pentru glazura alba, se amesteca ingredientele. Se intinde glazura peste prajitura. Se orneaza cu fulgi de ciocolata pe margine, iar deasupra cu ciocolata topita in ulei.

Sfat util

✽ Daca preferi o crusta mai crocanta în locul fulgilor de ciocolata, poti orna lateralele tortului cu alune sau nuci pisate.