De departe cel mai usor tort pe care il poti pregati pentru o zi festiva, pentru o dupa-amiaza in familie sau o seara cu prietenii. Pentru tortul de biscuiti nu e necesar sa aprinzi nici macar aragazul, cu atat mai putin cuptorul.

Ingrediente

400-450 g bisciuiti populari/petit beurre 300 g unt moale 12 linguri zahar pudra 80 g cacao 2 galbenusuri 400 ml + 5-6 linguri lapte esenta de rom
Mod de preparare:
  1. Bate untul moale cu zaharul, pana ce obtii o crema pufoasa, adauga apoi cacaua, galbenusurile, esenta de rom si cate 2 linguri de lapte, pana ce obtii o crema usor tartinabila.
  2. Intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt, asaza un strat de biscuiti pe care i-ai inmuiat in lapte inainte. Peste biscuiti intinde cu o spatula crema de ciocolata, apoi continua alternarea de biscuiti si ciocolata. Pastreaza putina crema pentru ornat si da tortul la frigider pentru 2-3 ore.
  3. Rastoarna tortul pe un platou de servire si indeparteaza foaia de copt, apoi orneaza-l deasupra cu crema de ciocolata ramasa. Optional poti decora tortul si cu fulgi de cocos, il poti imbraca in frisca sau il poti orna cu fructe, dupa gust.

S-ar putea sa-ti placa si:

Tort diplomat

Tort de ananas fara coacere

Tort din foi de napolitana

din aceeasi categorie