O reteta buna de te lingi pe degete, trimisa de Victoria Ene, din Olt, care poate fi servita nu doar de sarbatorile religioase, dar si daca vrei sa-ti rasfeti familia.

Ingrediente pentru salata

200 g piept de pui 4 castraveti murati 2 morcovi 3 gogosari murati 4 linguri mazare fiarta 4 cartofi sare piper o lingurita mustar un galbenus crud si unul fiert zeama de lamaie 250 ml ulei

Ingrediente pentru decor

cascaval emmentaler o conserva porumb fiert oua de prepelita
Mod de preparare:
  1. Se pun la fiert pieptul de pui cu morcovii si cartofi in apa cu sare.
  2. După ce au fiert legumele, se scot din apă, se lasă să se răcească şi se taie marunt. Se taie si castravetii murati si gogosarii si se pun sa se scurga intr-o strecuratoare.
  3. Dupa ce a fiert pieptul de pui, se taie si el marunt si se amesteca intr-un vas mare cu legumele.
  4. Se prepara maioneza astfel: se trece galbenusul fiert printr-o sita si se amesteca cu o lingurita de mustar si ulei. Se adauga mai apoi si galbenusul crud si se mixeaza in continuare, turnand uleiul in fir subtire. La sfarsit, se pune si o lingurita de zeama de lamaie.
  5. Se pune jumatate din cantitatea de maioneza peste legumele taiate si se amesteca bine.
  6. Se modeleaza compozitia pe un platou si se orneaza in functie de preferinte.