O prajitura perfecta pentru seoznul rece care are ca ingredient principal sucul de portocale, trimisa de Andreea Silion, din Dorohoi.

 

Ingrediente pentru blat

100 ml ulei 6 linguri zahar 2 linguri cacao 4 linguri faina 6 oua un pachet praf de copt

Ingrediente pentru crema

500 g branza de vaci 200 g unt 150 g zahar esenta de vanilie

Ingrediente pentru glazura

850 ml suc acidulat de portocale 2 pliculete budinca de vanilie 5 linguri zahar
Mod de preparare:
  1. Pentru blat, se amesteca galbenusurile cu zahar, dupa care se adauga uleiul si se mixeaza pana se omogenizeaza.
  2. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se incorporeaza si albusurile batute spuma.
  3. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
  4. Intre timp, se prepara crema: se mixeaza untul cu zahar, dupa care se adauga branza si esenta de vanilie.
  5. Se intinde crema peste blatul racit si se da la frigider.
  6. Pentru glazura, se prepara budinca respectand indicatiile de pe pachet, numai ca in loc de lapte se pune suc de portocale. Dupa ce fierbe, se lasa sa se raceasca si se intinde peste crema.
  7. Se lasa la rece pana a doua zi.