Usoara si racoritoare, prajitura cu piersici, cocos si inghetata e ideea perfecta pentru o petrecere de weekend.

Ingrediente pentru blat

6 oua 6 linguri zahar 4 linguri ulei 2 linguri fulgi de cocos 6-7 linguri faina 1/2 plic praf de copt esenta de vanilie un plic zahar vanilat un praf sare 4 piersici

Ingrediente pentru topping

2 piersici inghetata de vanilie
Mod de preparare:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat mai intai albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea tare.
  2. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza in continuare. Apoi se pun uleiul, esenta, treptat faina, praful de copt si cocosul.
  3. Compozitia nu trebuie sa fie foarte consistenta, ci trebuie sa curga usor din bol.
  4. Se taie 4 piersici in cuburi mici si se pudreaza cu faina. Se adauga la final in bolul cu aluat si se amesteca usor cu o spatula.
  5. Se toarna amestecul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit in prealabil, la foc mic, pentru 30 de minute.
  6. Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca, apoi se orneaza cu felii de piersica si inghetata de vanilie.