Invata sa prepari delicioasa prajitura a copilariei, cu foi multe si coapte pe fundul tavii, cu crema aromata de vanilie.

Ingrediente pentru aluat

400 g faina 200 g unt 150 g smantana grasa un ou un praf sare

Ingrediente pentru crema

1/2 l lapte 150 g zahar 3 galbenusuri 2 linguri cu varf faina 150 g unt un plic zahar vanilinat
Mod de preparare:

 

  1. Pentru aluat, faina se amesteca bine cu untul moale, dar nu topit, se adauga celelalte ingrediente si se amesteca si apoi se framanta pentru a obtine un aluat uniform care se imparte in sapte bile, care se lasa la frigider pentru o ora.
  2. Pentru crema, se incalzeste pe foc laptele si, intre timp, se amesteca zaharul, galbenusurile, faina, zaharul vanilinat. Se toarna apoi amestecul in lapte si se pune pe foc amestecand pana ce se obtine o crema groasa. Se ia de pe foc si se amesteca apoi cu untul.
  3. Cele sapte bile de aluat se intind si fiecare dintre cele sapte foi se coc separate timp de 10 minute maximum, pe dosul tavii. Se lasa sa se raceasca separat.
  4. Pe un platou se asaza 6 foi alternative cu crema iar a saptea foaie se marunteste si se presara deasupra. Se lasa o noapte la frigider.

Sfaturi utile

✽ Foloseste unt de calitate, cu un procent ridicat de grasime, pentru a obtine aluatul perfect pentru prajitura cu foi. Daca untul are apa, aluatul nu va capata consistenta dorita.

✽ Toarna amestecul pentru crema in laptele fierbinte treptat si amesteca bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

✽ Foloseste zahar pudra aromat cu vanilie pentru a decora prajitura, impreuna cu foaia de aluat maruntita.