Vrei sa faci pizza de casa, dar nu ai drojdie? Poti face o pizza la tigaie, insa tine cont ca trebuie sa iti pregatesti aluatul din timp. Reteta e perfecta pentru zilele in care ai musafiri si vrei sa ii servesti cu o gustare calda, caci poti face simultan atatea pizza cate ochiuri de aragaz sau tigai ai. 

Din cantitatea de aluat din aceasta reteta iti vor iesi 5 pizza cu diametrul de 20 cm.

Ingrediente pentru blat

420 g faina 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare o lingura ulei 1/2 lingurita praf de copt 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu 3 linguri iaurt 240 ml apa

Ingrediente pentru topping

sos de rosii 1 ceapa mare 50 g masline feliate 1 ardei tocat marunt 3 linguri ulei condimente italiene 230 g mozzarella 50 g salam
Mod de preparare:

1. Amesteca toate ingredientele uscate (faina, zahar, sare, bicarbonat, praf de copt) si fa o gaura in centrul recipientului.
2. Adauga uleiul, iaurtul si apa in centru, apoi amesteca toate ingredientele. Trebuie sa obtii un aluat fin si nelipicios, prin urmare daca e necesar, mai adauga putina faina. Cand aluatul a devenit omogen, framanta-l cu putin ulei si lasa-l la cald acoperit cu folie pentru 4-5 ore, pana creste.
3. Cand aluatul a crescut, unge mainile cu ulei si imparte-l in 5 bucati mai mici. Rotunjeste fiecare bucata, apoi ia una din ele si intinde-le pe dimensiunea tigaii. Inteapa blatul cu o furculita, pentru a evita umflarea ei.
4. Pune aluatul de pizza in tigaia incinsa, iar dupa 6-7 minute intoarce-l. Unge blatul cu sos de rosii, presara condimentele italiene, mozzarella si aseaza restul toppingurilor, pune putin ulei pe marginea blatului, apoi pune un capac peste tigaie si las-o 5-10 minute, pana cand blatul devine auriu si crocant, iar branza s-a topit.

Vezi si alte retete de pizza