Ii pregatesti o data pe an si sunt mai gustosi daca ii prepari acasa. Reteta de mucenici muntenesti este foarte simpla, iar mucenicii ies gustosi si pe placul tuturor.

Ingrediente

~5 litri apa zahar dupa gust esenta vanilie coaja de la o lamaie

Ingrediente pentru aluat

1 cana apa calda un praf sare faina cat cuprinde

Ingrediente pentru servit

nuca macinata scortisoara
Mod de preparare:

1. Amesteca faina cu apa calda si praful de sare pentru a obtine o coca. Intinde-o pe blatul de lucru intr-o foaie, apoi taie mucenicii cu aparatul special sau, daca nu ai, taie cu cutitul bucati mici, ruleaza-le si formeaza un .
2. Lasa mucenicii taiati la uscat pentru 3-4 ore minim, apoi fierbe-i in apa 10-15 minute. Adauga zaharul dupa gust, esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa. Serveste mucenicii muntenesti presarati cu nuca si scortisoara.

Mucenici pufosi de postIncearca si reteta de mucenici moldovenesti