Prajitura mai simpla de atat nici ca poti face! Amesteci cateva ingrediente, bagi prajitura la cuptor in mai putin de 10 minute si in maxim 40 de minute obtii lamaita glazurata dulce-acrisoara.

Ingrediente

140 g faina 150 g zahar un praf sare 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu 2 oua 2 linguri iaurt simplu 3 linguri ulei coaja de la 2 lamai 3 linguri zeama lamaie

Ingrediente pentru glazura

150 g zahar pudra coaja unei lamai 2-4 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
  1. Preincalzeste cuptorul si tapeteaza o tava cu foaie de copt. Pune toate ingredientele pentru blat intr-un castron si amesteca-le cu o lingura sau foloseste mixerul.
  2. Toarna compozitia in tava si da-o la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana devine rumena si trece testul scobitorii.
  3. In timp ce prajitura e la cuptor, pregateste glazura, adaugand zeama de lamaie peste zaharul pudra putin cate putin, in timp ce amesteci continuu. Cand glazura are o consistenta putin mai lichida decat mierea si este complet omogenizata, este gata.
  4. Scoate prajitura, las-o sa se raceasca si glazureaz-o. Da prajitura la rece pentru 20-30 de minute, apoi serveste-o.

Incearca si:

Prajitura inteligenta cu lamaie

Crema de lamaie pentru prajituri

Cheesecake de lamaie